Avantaje card pentru cumpărături

Avantajele unui card pentru cumpărături

blog-calendar-icon Created at: 15.03.2024
blog-views-icon 342

Cardul pentru cumpărături a ajuns să facă parte din aproape toate familiile. Cel puțin un membru al familiei are de obicei un card pentru cumpărături. Aceste carduri pentru cumpărături sunt însă o soluție ingenioasă prin care poți să-ți achiziționezi produsele de care ai nevoie fără să fie nevoie să aștepți să strângi suma totală de bani. 

Atâta timp cât vei folosi un card pentru cumpărături conform instrucțiunilor și regulamentelor prezentate, te asigur că vei avea doar de câștigat. 

Cardul de cumpărături este o linie de credit pe care o vei putea folosi de oricâte ori ai nevoie. Avantajul acestui tip de produse este că poate fi accesat ușor și îți acordă banii necesari pentru a-i folosi așa cum ai tu nevoie. Nu ți se impun limite, folosește banii pe achiziții mai mari (electronice, electrocasnice, televizor etc), dar și pentru plăți de zi cu zi.
În cele ce urmează îți prezint principalele avantaje ale unui astfel de card de cumpărături: 

Beneficii card pentru cumpărături

Un card pentru cumpărături poate fi solicitat de oricine are 18 ani și o vechime de câteva luni în câmpul muncii. De regulă, majoritatea băncilor îți oferă pe cardul de credit valoarea a trei salarii, însă suma exactă va fi stabilită în urma analizei cererii de credit.

Plăți în rate pentru produsele dorite  - Cea mai eficientă modalitate de a utiliza un card pentru cumpărături este să-l folosești doar pentru a plăti în rate pentru produsele pe care le dorești. De exemplu, dacă vrei să-ți schimbi telefonul, poți alege un comerciant care acceptă plata cu cardul de cumpărături și să achiziționezi produsul dorit. Unele bănci cer să alegi numărul de rate fără dobândă la momentul plății, cum ar fi 12 rate.

Nu plătești dacă nu consumi - După ce ai intrat în posesia cardului pentru cumpărături nu trebuie să plătești lunar dacă nu ai realizat nicio plată. După ce ai efectuat o plată, ai o perioadă de grație de 1 lună de zile, iar apoi vor intra ratele în vigoare.

Utilizarea cardului pentru cumpărături la magazine online - Cardul pentru cumpărături poate fi utilizat și pentru plățile la magazinele online. Poți opta pentru plata în rate doar dacă comerciantul oferă acest serviciu. Unele bănci oferă posibilitatea de plată în rate la magazinele care nu au acest serviciu. În acest caz, plătești mai întâi cu cardul pentru cumpărături și ulterior eșalonezi plata din aplicația mobilă. Perioada minimă pentru eșalonare este de 3 luni, dar poți alege o perioadă mai lungă în funcție de partenerii băncii.

Cumpărături fizice - Cardul de cumpărături îl poți folosi și la achiziții fizice, în magazin. Important este să poți realiza plata cu cardul. În cazul în care nu sunt acceptați numai bani numerar, nu îți recomand să retragi bani pentru a-i plăti apoi. Cele mai mari taxe și dobânzi pe care le aplică sunt la retragerea de bani la bancomat. Nu contează cum îi folosești apoi, atâta timp cât ai retras banii de la bancomat ți se vor aplica dobânzi și taxe suplimentare. Lista completă de taxe este trecută și în contractul de creditare. 

Plăți minime în caz de dificultăți financiare - Dacă întâmpini probleme financiare și nu poți plăti întreaga rată, trebuie să plătești suma minimă. Dacă nu o faci, vei fi penalizat pentru fiecare zi de întârziere.

Închiriat mașină în străinătate - Companiile care se ocupă de închiriatul mașinilor în străinătate solicită, de multe ori, ca plata să fie realizată cu un card de credit. Evident, ai și varianta să plătești în numerar, însă este mult mai comod să realizezi plata cu cardul. 

Plăți integrale pentru evitarea dobânzilor - Atunci când băncile îți emit extrasul de cont lunar, vei observa că suma minimă pe care o ai de plată este mai mică decât valoarea ratei. Deși poate părea atractiv, plata doar a sumei minime poate duce la aplicarea dobânzilor. Pentru a evita costurile suplimentare, este recomandat să plătești întreaga rată lunară.

Contraindicații 

Specialiștii financiari recomandă să nu retragi bani de pe cardul de cumpărături, deoarece această utilizare poate atrage comisioane suplimentare și dobânzi. Cardul pentru cumpărături este destinat exclusiv achizițiilor, fie ele în magazine fizice sau online. Alte utilizări pot genera costuri neașteptate. 

La fiecare achiziție, asigură-te că magazinul face parte din lista de parteneri. În caz contrar nu poți realiza plăți în rate decât în condițiile specificate în contract. 

Stabilește-ți o limită în ceea ce privește cumpărăturile. Valul te poate fura rapid și poți cheltui toți banii în doar câteva minute, iar apoi vei sta minim 1 an să plătești rate pentru produse de care nu ai neapărat nevoie. 

Pentru a evita costurile mai mari, plătește valoarea întreagă a ratei lunare. Atunci când plătești suma minimă vei ajunge ca la final să plătești mai mult decât te așteptai. 

Cardul de cumpărături de la instituții financiare nebancare

Pe lângă cardurile emise de bănci, poți accesa și carduri pentru cumpărături la unele instituții financiare nebancare (IFN-uri). De multe ori, aceste oferte pot fi chiar mai avantajoase. Înainte de a lua o decizie, este recomandat să compari mai multe oferte de credit și să acorzi atenție Dobânzii Anuale Efective (DAE), care te ajută să compari costurile totale ale creditelor.

Un exemplu de card pentru cumpărături de la o instituție financiară nebancară este AXI Card. Acesta funcționează ca o linie de credit similară cu un card de cumpărături și îți oferă flexibilitate financiară.

Cum aplici pentru AXI Card

Procesul de aplicare pentru AXI Card este simplu și rapid. Poți aplica online, prin telefon sau prin e-mail, însă recomandăm să aplici direct pe site-ul axi-card.ro. Completează un simplu chestionar cu numele, numărul de telefon, adresa de e-mail și codul numeric personal. Poți alege să semnezi contractul de credit online, ceea ce este mai rapid decât metoda tradițională. După completarea chestionarului, reprezentanții AXI Credit vor analiza cererea ta de credit, verificând situația la Biroul de Credit și datele din ANAF pentru a stabili suma pe care o poți primi.

După cum poți observa, nu ți se va solicita o adeverință de salariu pentru a face dovada locului de muncă. Acest lucru nu este însă universal valabil. La toate băncile trebuie să furnizezi o astfel de dovadă a venitului. Sunt și cazuri în care este acceptat un extras de cont bancar. 

În momentul în care aplici pentru un credit, verifică dacă datele furnizate sunt corecte. În caz contrar, procesul de creditare va fi întârziat și tu vei ajunge să primești banii cu întârziere. 

Despre AXI Card

Deși nu este nevoie să furnizezi dovezi de loc de muncă sau adeverințe de salariu, este important să ai un venit constant, fie că este salariul, pensia sau încasările din chirii. Actul de identitate trebuie să fie valabil cel puțin 3 luni, iar vârsta aplicanților trebuie să se încadreze între 18 și 70 de ani. AXI Card este disponibil doar pentru cetățenii români.

În unele cazuri, pot fi solicitate și alte documente pentru a-ți dovedi venitul.

AXI Card îți oferă libertatea de a utiliza cardul așa cum dorești, fie pentru plăți la magazine fizice, fie pentru achiziții online din țară sau străinătate. Nu există comisioane de analiză dosar sau taxă de emitere card, iar nu plătești nimic dacă nu folosești banii. Totuși, se emite o situație lunară a contului doar dacă ai cheltuit din banii primiți și nu i-ai returnat până la emiterea bilanțului.

Pentru a gestiona eficient creditul, poți înregistra un cont online pe site-ul axi-card.ro, unde poți vedea extrasul de cont, face internet banking și monitoriza tranzacțiile efectuate. De asemenea, poți bloca rapid cardul în cazul unor tranzacții neautorizate. Contul poate fi accesat și de pe telefonul mobil prin intermediul aplicației AXI RO, disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS.

Cum administrezi un card de cumpărături

Indiferent dacă apelezi la o bancă sau la o instituție financiară nebancară, cardul de credit îl vei administra online. Prin mobile banking poți să-ți gestionezi eficient toate plățile realizate. În aplicația mobilă vei vedea care sunt plățile realizate, valoarea ratei lunare, dar și perioada limită de plată, suma totală de rambursat și multe alte detalii utile despre cardul de cumpărături. 

Tot prin intermediul aplicației vei putea realiza și plata ratelor. Cel mai eficient este prin transfer bancar, direct dintr-o aplicație mobilă. 

Pentru a-ți gestiona situația financiară cât mai eficient, asigură-te că nu vei uita niciodată să realizezi plata ratelor. În caz contrar, îți va fi aplicată o penalizare pentru fiecare zi de întârziere. Mai mult, dacă nu plătești măcar suma minimă dintr-o rată, îți vor fi aplicate din nou penalizări. Întârzierile constante îți vor atrage și o raportare în Biroul de Credit. Chiar dacă la prima vedere nu pare o chestie importantă, trebuie să știi că odată ajuns în această bază de date îți va fi mai greu să primești un credit. Atât băncile, cât și IFN realizează verificări în baza de date a Biroului de Credit pentru a-ți verifica istoricul și a stabili dacă ești eligibil pentru un card de cumpărături sau un credit. 

Fii cumpătat! Odată ce ai intrat în posesia cardului nu trebuie să-l folosești direct. Analizează-ți opțiunile și plătește mereu măcar minimum din rata lunară. De preferat este să plătești rata lunară, însă suma minimă va evita să fii raportat la Biroul de Credit sau să ți se aplice dobânzi pentru neplată. 

 

Pentru a aplica pentru un card de credit de la AXI Card, trebuie să îndeplinești următoarele criterii minime: să ai între 18 și 70 de ani, să poți demonstra venituri recurente și dovedibile ((contract de munca, pensie, contract de inchiriere etc.) și să fii cetățean român, cu cartea de identitate valabilă cel puțin o lună la momentul cererii pentru Cardul AXI.

Procedura de aplicare pentru Cardul AXI începe cu un click pe butonul "APLICĂ" din colțul din dreapta sus al site-ului nostru. Completează datele tale - nume, prenume, CNP, număr de telefon și adresa de e-mail. În plus, poti solicita cardul de credit internațional AXI și prin apel telefonic la 031 90 33 (tarif normal) sau prin e-mail la help@axi-card.ro.

După înregistrarea și analiza cererii tale, departamentul de creditare va emite decizia de pre-aprobare/ respingere a aplicatței. Dacă cererea ta este pre-aprobată fie vei fi contactat telefonic de un operator al AXI Finance IFN S.A. care îți va aduce la cunoștință acest lucru, fie vei primi direct documentația de credit în vederea semnării acesteia.

0 comentarii