Cele mai intemeiate motive pentru a lua un credit

Care sunt cele mai intemeiate motive pentru a lua un credit?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 07.03.2022
blog-views-icon 753

Decizia de a lua un imprumut bancar sau credit nebancar nu ar trebui sa fie luata in doar cateva minute. In prealabil, iti recomandam sa-ti analizezi temeinic situatia financiara, dar si motivul pentru care doresti sa apelezi la un imprumut. 
De cele mai multe ori, oamenii reactioneaza impulsiv si ajung sa se imprumute pentru a inlocui diverse produse electronice si electrocasnice. Evident ca aceste cheltuieli nu sunt, de cele mai multe ori, prioritare, ci mai degraba mofturi. 
Creditele de nevoi personale acopera o varietate mare de costuri, de la modernizarea unei locuinte la achizitia unui televizor sau telefon nou sau chiar si la reparatia unei masini sau la achitarea concediului mult visat.
Totusi, majoritatea cheltuielilor enumerate aici pot fi realizate si fara accesarea unui credit. In mod normal, astfel de cheltuieli pot fi planificate si poti economisi bani pentru ele. Insa cum economisesti bani? Simplu! Trebuie sa-ti administrezi veniturile intr-un mod eficient. In fiecare luna, suma totala a cheltuielilor nu ar trebui sa depaseasca70% din venituri. Astfel, diferenta de 30% o poti adauga intr-un fond de economii. Chiar daca nu reusesti in fiecare luna sa respecti aceasta regula, iti recomandam sa nu depasesti procentul de 80%. 
In cazul in care nu reusesti sa economisesti niciun ban de la o luna la alta, trebuie sa iei masuri. Analizeaza care iti sunt toate cheltuielile lunare pentru a avea o evidenta clara. Acum este momentul sa renunti la cheltuieli. Vezi care sunt cheltuielile cele mai mari si care sunt cele la care poti renunta fara a te afecta. Poti economisi bani si reducand planurile tarifare la abonamentele pe care le platesti lunar (televiziune, telefonie, curent etc). 
Daca vrei sa mergi intr-un concediu, planifica totul din timp si pune bani deoparte in fiecare luna. Astfel vei reusi sa te bucuri de concediu fara a-ti face griji ca nu ai suficienti bani.
Incearca sa-ti planifici majoritatea cheltuielilor mai mari si sa economisesti lunar pentru ele. Totusi, sunt si cazuri in care pot aparea cheltuieli neprevazute. Masina de spalat se poate strica din senin, frigiderul nu mai functioneaza sau ai nevoie urgenta de reparatii la masina? In toate aceste cazuri poti sa apelezi la fondul de economii de care am povestit in prima parte a articolului. In cazul in care nu ai unul, cel mai probabil vei ajunge sa aplici pentru un credit. 
O solutie financiara optima in aceste cazuri este AXI Card. Acesta functioneaza ca si un card de credit, insa nu trebuie sa platesti dobanzi, decat doar atunci cand cheltui o suma de bani. In plus, nu ti se vor percepe taxe si comisioane pentru intretinerea si administrarea cardului.

Credite avantajoase

Desi sunt solutii financiare foarte bune, creditele se justifica, in special, in cazul cheltuielilor mari, precum un autoturism nou sau o locuinta. Este mai avantajos sa iei un credit pentru a-ti cumpara o locuinta, decat sa incerci sa strangi bani mai bine de 20 de ani pentru a putea sa o cumperi. In toti acesti ani te vei bucura de locuinta, iar pretul acesteia poate chiar sa creasca, iar tu sa-ti recuperezi o parte din investitia totala. 
Un caz similar este si la creditele de tip leasing auto, cand nu se justifica sa stai 5 ani pana sa reusesti sa cumperi masina pe care o doresti. O poti avea in fata locuintei in cateva zile, iar apoi vei plati leasingul conform contractului. 
Pentru a fi sigur ca reusesti sa rambursezi in termenii stabiliti un credit, nu te indatora prea mult. Chiar daca gradul maxim de indatorare ajunge pana la 40%, incearca sa nu fii la limita. 

0 comentarii