Credite online nebancare, avantaje și dezavantaje

Credite online nebancare, avantaje și dezavantaje

blog-calendar-icon Created at: 20.02.2024
blog-views-icon 181

Persoanele fizice pot apela la credite online nebancare și la credite bancare de oricâte ori au nevoie de un împrumut financiar. Aceste două tipuri de credite se diferențiază prin mai multe aspecte. În funcție de necesitățile pe care le ai, unele pot fi mult mai avantajoase. 

Creditele nebancare au marele avantaj de a fi analizate și aprobate în cel mai scurt timp. În plus, un credit nebancar poate fi accesat mult mai ușor față de un împrumut bancar. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinești nu sunt la fel de stricte ca și la bancă. Un exemplu reprezentativ este AXI Card, la care nu este necesar să prezinți o adeverință de salariu pentru a face dovada veniturilor. Verificarea acestora se realizează prin intermediul codului numeric personal. Pe baza acestuia sunt interogate evidențele ANAF. Trebuie să precizăm că, potrivit BNR, gradul maxim de îndatorare la creditele în lei este de 40%. Mai exact, asta înseamnă că valoarea ratelor lunare nu pot depăși 40% din venitul tău net. Completând formular online de pe site-ul axi-credit.ro aplici rapid și eficient pentru un împrumut. Când îți este aprobata cererea vei primi și detaliile despre suma totală pe care o poți solicita. 

Pentru a aplica pentru credit, indiferent dacă este bancar sau nebancar, trebuie să ai cel puțin 18 ani. Multe bănci și IFN restricționează însă accesul la credite până la vârste mai mari, de 20-21 de ani. Pentru a aplica la un credit AXI Card trebuie doar să completezi cererea online. Acest proces nu durează mai mult de câteva minute. Tot ce trebuie să faci este să-ți scrii numele, prenumele, adresa de e-mail, numărul de telefon și codul numeric personal. Îți oferim linia de credit pe termen lung de la AXI Card. Aceasta este avantajoasă pentru că vei putea să refolosești banii de mai multe ori în timpul derulării contractului. Pe măsură ce restitui banii cheltuiți, în cont vei avea din nou disponibil bani pe care să-i folosești din nou. 

Un avantaj pe care îl regăsești doar la AXI Card are legătură cu rambursarea banilor. Deoarece aceasta este o linie de credit, tu nu vei avea nimic de plată până ce nu folosești banii. Îți oferim cardul alimentat cu bani și tu nu trebuie să plătești dacă nu-l folosești. După ce efectuezi primele tranzacții, la finalul lunii va fi emis bilanțul. În urma acestuia se stabilește care este suma minimă pe care poți să o rambursezi. Tu alegi suma pe care o plătești, însă asigură-te că achiți cel puțin această suma de bani minimă stipulată. De asemenea, pentru a avea parte de o dobândă preferențială, poți alege să achiți integral creditul. 

Acest tip de credit este destinat persoanelor fizice care își doresc un împrumut care poate fi folosit și administrat inteligent. Ai posibilitatea să-ți administrezi creditul prin intermediul unui cont online. În cadrul acestuia vei vedea care sunt tranzacțiile realizate, dar și sumele pe care le datorezi. Poți solicita un extras de cont și poți să-ți blochezi cardul în cazul în care observi tranzacții care nu îți aparțin. O altă funcție foarte utilă este blocarea parțială a cardului. Prin această opțiune restricționezi anumite plăți. Totodată, poți accesa contul AXI Card și de pe un dispozitiv mobil. Ai posibilitatea de a accesa contul direct dintr-un browser mobil. În plus, poți să-ți descarci aplicația mobilă AXI RO din Google Play sau App Store. Aceasta este compatibilă cu telefoanele cu sistem de operare Android și iOS și îți oferă toate funcțiile direct pe telefon. 

La capitolul dezavantaje putem aminti de comision de analiză a dosarului. Atenție însă, acest comision nu este perceput de toate instituțiile financiare nebancare. AXI Credit este unul dintre exemplele pozitive în acest sens. La noi nu ți se va aplica o astfel de taxă în momentul în care aplici. 

Tot aici amintim și de faptul că, de regulă, prin credite online nebancare nu poți împrumuta sume foarte mari de bani. Creditele de nevoi personale bancare sunt net superioare la acest capitol. Asta nu înseamnă însă că un credit nebancar nu poate fi mai avantajos decât unul bancar. Înainte de a aplica pentru un credit, indiferent de tipul lui, îți recomandăm să analizezi cu atenție mai multe oferte disponibile pe piață. Fii atent la taxele și comisioanele care îți pot fi aplicate, și alege cea mai bună variantă de creditare. 

0 comentarii