Ce este un card de credit online și cum poate fi folosit?

Ce este un card de credit online și cum poate fi folosit?

blog-calendar-icon Created at: 21.05.2024
blog-views-icon 51

Cardul de credit online este o soluție financiară convenabilă și sigură pentru persoanele fizice care vor să efectueze cumpărături online. Acest timp de împrumut are multiple beneficii, însă chiar și așa trebuie să fii atent la detaliile de creditare. 

Cardul de credit online este o metodă populară de plată pentru cumpărături online și este oferit de majoritatea băncilor din România, dar și de instituții financiare nebancare. Acesta poate fi utilizat pentru a face cumpărături și plăți online. Cu toate acestea, trebuie să fii conștient de urmările utilizării acestuia. 

Ce este un card de credit online?

Un card de credit online este un instrument financiar emis de o bancă sau o instituție financiară, care permite deținătorului să cumpere bunuri și servicii online fără a fi nevoie să utilizeze numerar. Pentru a obține un card de credit online, trebuie să faci o cerere pe site-ul web al băncii sau instituției financiare și să furnizezi informații personale pe care creditorul le solicită. De regulă, cererea pentru cardurile de credit este analizată într-un timp scurt, astfel că vei afla răspunsul rapid. În cadrul analizei cererii de credit se calculează și suma maximă pe care o vei putea primi. Aceasta este calculată și în funcție de veniturile tale lunare. Potrivit legii BNR, gradul maxim de îndatorare pentru creditele în lei este de 40%. Astfel, valoarea ratelor lunare nu pot depăși acest prag.  

Ce trebuie să știi despre utilizarea unui card de credit online?

Înainte de a utiliza un card de credit online, trebuie să analizezi modalitățile în care îl poți folosi eficient. De regulă, cardul de credit este cel mai bine să fie folosit pentru plăți. Poți achita cu el diverse produse, de la electronice și electrocasnice la articole încălțăminte și îmbrăcăminte și numai. 

Sunt însă și variante optime care să acopere și aceste servicii. De exemplu, AXI Card este o linie de credit complexă, iar fondurile creditate le poți folosi cum dorești. Nu ești limitat sau condiționat. Astfel, cardul este eligibil chiar și pentru cheltuielile din concediu. 

Procesul de aplicare la AXI Card este unul foarte simplu de îndeplinit și poate fi realizat în doar câteva minute. Ai nevoie doar de datele din actul de identitate pentru a completa cererea de aplicare. În cel mai scurt timp, reprezentanții AXI te vor contacta pentru a-ți oferi răspunsul la cerere. Cu această ocazie ți se stabilește și o limită de credit. La fel ca și oricare alt tip de card de credit, vei putea realiza plata în rate. În cazul în care dorești, poți rambursa creditul imediat și în întregime, fără a ți se aplica dobânzi. 

Când vine vorba despre administrare credit, AXI Card îți oferă cele mai bune opțiuni. Prin contul online poți face rambursări și să analizezi tranzacțiile realizate. Dacă observi tranzacții pe care nu le recunoști, poți să blochezi cardul rapid. Toate aceste servicii, și nu numai, le poți utiliza și pe telefonul mobil. Descarcă aplicația AXI RO din Google Play sau App Store și gestionează eficient creditul din orice locație. 

Un alt mare avantaj oferit de AXI Card este transparența și faptul că nu percepe comisioane pentru analiză dosar, emitere card sau re-emitere card. Toate aceste servicii sunt oferite utilizatorilor fără ca aceștia să fie taxați. 

Termeni importanți la cardul de credit online

Pentru a administra cardul de credit online trebuie să fii atent la câteva aspecte foarte importante. 

Limita de credit - Suma maximă pe care o poți cheltui cu cardul de credit. Este important să știi limita de credit, deoarece cheltuirea sumelor peste limită poate duce la taxe suplimentare sau la refuzul tranzacțiilor.

Dobânda anuală - Rata dobânzii pe care o plătești pentru utilizarea cardului de credit. Dobânda anuală variază de la un creditor la altul și poate fi fixă sau variabilă. Este important să știi care este dobânda anuală, deoarece va afecta costul total al utilizării cardului de credit.

Rate fără dobândă - Acest tip de rate permit deținătorului să plătească suma utilizată în rate lunare egale, fără a fi percepută dobândă. Aceste oferte sunt valabile pentru o perioadă limitată, în general între 3 luni și 12 luni, și sunt destinate să atragă clienți noi sau să încurajeze utilizarea cardului de credit. Este important să fii conștienți de perioada de grație, deoarece, în general, dobânda anuală va fi percepută după expirarea perioadei.

Suma minimă de plată - Suma minimă de plată la un card de credit reprezintă cea mai mică sumă pe care trebuie să o plătești lunar către furnizorul de servicii financiare pentru a-ți menține cardul de credit activ. Această sumă reprezintă o parte din soldul total al cardului de credit și include atât plata principală, cât și dobânzile și alte taxe. De obicei, suma minimă de plată este de aproximativ 5-10% din soldul total al cardului de credit. Este important de reținut că, deși plata minimă îți poate menține cardul de credit activ, va duce la acumularea unor costuri suplimentare, cum ar fi dobânzi și alte taxe.

Pentru a nu acumula dobânzi suplimentare, achită mereu o sumă mai mare decât cea minimă. 

 

În concluzie, cardul de credit online poate fi o modalitate convenabilă și sigură de a face cumpărături online, dar și fizic. Este important să administrezi cardul de credit online cu atenție, pentru a evita dobânzile și taxele suplimentare și pentru a menține datoria la un nivel care poate fi achitat pe termen lung. Atunci când te împrumuți, nu este obligatoriu să soliciți suma maximă la care te încadrezi. Poți alege și o sumă mai mică, astfel te asiguri că nu vei fi tentat să cheltui mai mulți bani și să te îndatorezi și mai tare. 

Procedura de aplicare pentru Cardul AXI începe cu un click pe butonul "APLI" din colțul din dreapta sus al site-ului nostru. Completează datele tale - nume, prenume, CNP, număr de telefon și adresa de e-mail. În plus, poti solicita cardul de credit internațional AXI și prin apel telefonic la 031 90 33 (tarif normal) sau prin e-mail la help@axi-card.ro.

Spre deosebire de alte carduri de credit, pentru cardul de credit AXI Card nu se percepe comision de emitere si nici comision anual de administrare. Astfel, daca detii un card de credit AXI si nu il utilizezi, nu vei plati niciun comision sau cost suplimentar.

De asemenea, nu platesti comision pentru platile pe care le faci cu AXI Card la POS, in Romania sau in strainatate, la comerciantii unde este afisata sigla Mastercard. Pentru mai multe detalii, te rugam sa consulti lista comisioanelor si tarifelor percepute de emitentul cardului de credit AXI Card, disponibila aici www.axi-card.ro/termeni-si-conditii-eps

Dobanda minima aferenta cardului de credit AXI Card este de 5,9%/ luna, respectiv 0,19%/ zi si dobanda anuala efectiva este de 85,04%,doar daca, in perioada de plata imediat urmatoare datei la care ai utilizat limita de credit, achiti integral suma utilizata impreuna cu dobanda perceputa pentru aceasta. Perioada de plata a obligatiilor de plata aferente AXI Card este intervalul 1-5 al fiecarei luni.

0 comentarii