Cum poți obține un card de credit online?

Cum poți obține un card de credit online?

blog-calendar-icon Created at: 22.12.2023
blog-views-icon 393

Poți aplica pentru un card de credit online în doar câteva minute. Întregul proces de la aplicare la intrarea în posesia cardului de credit este de doar câteva zile. 

Un card de credit online poate fi solicitat de la bănci și de la instituții financiare nebancare. Cu toate că și băncile oferă acest serviciu, foarte multe dintre acestea nu păstrează tot procesul de aplicare online. În primă fază poți solicita un card de credit online de pe site-urile oficiale, însă apoi vei fi chemat în agenție pentru restul detaliilor. Acest lucru este valabil la majoritatea băncilor care oferă card de credit online sau card de cumpărături. Aceste două produse sunt identice, chiar dacă au nume diferite. Un card de credit online funcționează la fel ca și un card de cumpărături și viceversa. Diferențele vor apărea însă la condițiile de creditare, sumele pe care le poți obține și dobânzi. Fiecare creditor, fie că este bancă sau IFN, are propriile cerințe și reguli în ceea ce privește un card de credit. 

Aplică pentru un card de credit online

Pentru a beneficia de un proces aplicare exclusiv online poți accesa card de credit online de la instituțiile financiare nebancare. Unul dintre cele mai avantajoase astfel de carduri sunt oferite de AXI Card. Ține cont că de această dată aplicarea se poate realiza exclusiv online. Pentru a solicita AXI Card trebuie să accesezi site-ul axi-card.ro. 

În colțul din dreapta sus ai butonul „APLICA ACUM”. Acum nu rămâne decât să completezi datele solicitate. Ți se solicită doar numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și codul numeric personal. Apoi trebuie să accepți termenii și condițiile și să bifezi a doua căsuță dacă ești dispus să semnezi electronic (online) contractul de credit. Ultimul pas este răspunzi la întrebarea dacă ești o persoană expusă public. După ce ai completat toate aceste date poți apăsa pe butonul „Aplică acum”. Nu uita ca înainte să trimiți cererea să verifici dacă ai introdus corect toate informațiile. 

Acesta este procesul de aplicare, simplu și rapid. Poți alege să aplici și prin intermediul telefonului sau a unui e-mail. Creditorul este posibil să-ți solicite informații suplimentare în cazul în care apar nelămuriri. După analiza cererii, vei primi răspunsul telefonic. Dacă ai ales să semnezi contractul electronic procesul va fi mult mai rapid. În caz contrar, contractul îți va fi trimis la domiciliu prin curier. După ce îl semnezi trebuie să-l returnezi. Tot prin curier va ajunge la tine și cardul MasterCard de la AXI Card. 

Condiții card de credit online

După cum ai observat deja, pentru a aplica la AXI Card ai nevoie doar de actul de identitate. Cu toate acestea, mai sunt câteva condiții pe care trebuie să le îndeplinești. Prima dintre ele are legătură cu vârsta. Doar persoanele între 18-70 de ani pot aplica pentru AXI Card. Apoi, una dintre cele mai importante cerințe se referă la veniturile lunare. Pe baza venitului lunar încasat se stabilește suma pe care o poți primi. Potrivit BNR, gradul maxim de îndatorare la creditele în lei este de 40% din venitul net. Un aspect important are legătură cu carte de identitate. În momentul aplicării, aceasta trebuie să fie valabilă încă minimum 3 luni. 

În ultimul criteriu se specifică și faptul că acest credit este disponibil doar pentru cetățenii români. 

Dobânda anuală și perioada de rambursare

AXI Card are o limită de credit de 4.000 de lei. Ține însă cont de faptul că tu vei putea refolosi această sumă de bani de mai multe ori pe parcursul derulării contractului de credit. Dar să o luăm cu începutul, primul lucru pe care trebuie să îl știi este că nu vei plăti nimic până ce nu cheltui din bani. În plus, dacă rambursezi integral suma utilizată vei beneficia de o dobândă preferențială. De exemplu, ai cheltuit 1.000 de lei în 15 ianuarie, iar la începutul lunii următoare decizi să achiți integral toată suma. În acest caz se vor aplica dobânzile aferente utilizării: 0,19%/zi și 5,9%/lună. Valoarea pe care o vei avea de plată este de 1.059 de lei. 

Contractul AXI Card se derulează pe parcursul a cinci ani, o perioadă în care vei putea folosi banii de fiecare dată când ai nevoie. Important este ca la începutul următoarei luni să nu uiți să achiți, imediat și în întregime, suma minimă de plată. 

Administrare card și cum pot să-l folosești

AXI Card poate fi administrat foarte ușor prin intermediul unui cont online. Poți accesa contul de pe desktop sau dintr-un browser mobil. În plus, pentru a facilita accesul de pe dispozitive mobile, AXI Card îți pune la dispoziție și o aplicație dedicată. Aceasta poate fi descărcată de pe Google Play sau App Store. 

Prin intermediul contului online poți să-ți gestionezi cardul de credit mult mai ușor și eficient. Găsești mereu informații despre sumele de plată, banii disponibili și cheltuielile efectuate. 

AXI Card poate fi folosit pentru orice tranzacții ai nevoie. Poți achita cumpărăturile un magazin, prin intermediul unui POS, sau poți face plăți online. Comandă produsele dorite de la comercianți din România sau din străinătate și plătește cu AXI Card. În plus, cardul de credit poate fi folosit și la plăți în străinătate. 

Cardul de credit online poate fi folosit imediat sau poate fi păstrat pentru zilele negre. Ține cont de faptul de sfaturile noastre și achită în fiecare lună cel puțin suma minimă de plată. În caz contrar ți se vor aplica penalizări și datoria va crește de la o zi la alta. Pentru neplata ratelor la timp vei putea fi înregistrat și în Biroul de Credit. Orice înregistrare aici îți va îngreuna procesul de obținere a unui nou credit. 

0 comentarii