Care sunt beneficiile unui credit rapid?

Care sunt beneficiile unui credit rapid?

blog-calendar-icon Created at: 14.03.2024
blog-views-icon 76

Mitul că un credit rapid nu este avantajos nu mai este de actualitate. 

De la apariția primelor împrumuturi rapide pe piața din România situația s-a schimbat radical. În primul rând, astăzi sunt mult mai multe instituții financiare nebancare la care poți apela. La fel ca și în oricare alt domeniu, concurența este bună pentru clienți. 
Nu spunem că orice împrumut rapid este avantajos. La fel ca și în cazul băncilor, pentru a găsi o ofertă avantajoasă de credit rapid online trebuie să realizezi o analiză a pieței.

În cele ce urmează îți prezentăm principalele aspecte pe care trebuie să le iei în considerare în cadrul unei astfel de analize.

Valoare contractuală

Ține cont că cu cât mai mulți bani împrumut iei, cu atât mai mult vei avea de rambursat. Nu te supra îndatora fără un motiv exact. Foarte mulți clienți au tendința de a solicita credite mai mari decât au nevoie. Banii în plus se cheltuie pe diverse achiziții, care de cele mai multe ori nu sunt esențiale. Fă-ți un calcul exact și stabilește de la început care este suma pe care vrei să o împrumuți.

Perioada de creditare 

La instituțiile financiare nebancare vei putea accesa credite și pe perioade mai scurte. Unele IFN acordă împrumuturi chiar și pentru câteva săptămâni. Alege perioada de rambursare în funcție de suma solicitată și de posibilitățile financiare. Ține cont de faptul că dacă nu vei putea achita la timp ratele sau creditul îți vor fi aplicate dobânzi de penalizare.

Tipul de credit 

Un credit rapid și avantajos este dorința tuturor. Atunci când vorbim însă de credite online, putem spune că toate au perioadă scurtă de aprobare. Acestea se diferențiază de alte împrumuturi prin avantajul că poți realiza întregul proces de solicitare a creditului 100% online. Nu este necesar să te deplasezi la sediul fizic al instituțiilor nici măcar pentru a semna contractul. 
Dacă vrei să ai o libertate mai mare de utilizare a banilor și de mai multe opțiuni, poți apela la o linie de credit. Un astfel de serviciu este AXI Card.

Dobânzi 

Sunt unele dintre cele mai importante aspecte ale unui credit, indiferent de tipul lui. Fii atent la tipul de dobândă prezentat și compară-le corespunzător. Nu este relevant dacă faci o comparație între valoarea unei dobânzi lunare și una anuală. Un instrument foarte bun la comparația de credite este dobânda anuală efectivă (DAE). Aceasta include costurile totale ale unui credit (dobânzi, taxe și comisioane).

Taxe și comisioane 

Chiar dacă dobânda inițială este mai avantajoasă, prin aplicarea unor taxe și comisioane suplimentare acest lucru se poate schimba fără să-ți dai seama. Verifică mereu care sunt taxele pentru diverse tranzacții (întreținere cont, retragere numerar etc). Fii atent, unele instituții financiare nebancare aplică chiar și comision de analiză a dosarului.

Penalizări

Acestea sunt aplicate la toate tipurile de credite. Indiferent dacă este vorba de un credit bancar sau nebancar, neplata la timp a ratelor atrage aplicarea de penalizări. Verifică atent și care sunt penalizările și în ce condiții sunt aplicate.

Condițiile de aprobare

Fiecare bancă și instituție financiară nebancară are propriul set de reguli. Cert este că nu poți aplica pentru niciun fel de credit decât dacă ai peste 18 ani. În unele cazuri vârsta minimă va fi chiar mai mare, de 20, 21 sau 23 de ani. 
O altă condiție obligatorie este să ai un venit constant. Prin venit constant se înțelege salariu, pensie, chirii etc. În momentul în care completezi cererea de credit, acest venit trebuie să fie constant și să poți face dovada lui. În unele cazuri îți va fi solicitată o adeverință de venit sau un extras de cont bancar. Sunt însă și alte variante. 
De exemplu, AXI Card nu îți solicită niciuna dintre aceste versiuni. Pentru accesarea liniei de credit trebuie doar să completezi codul numeric personal (CNP). Pe baza acestuia se vor face verificări în baza de date ANAF pentru a vedea care sunt veniturile tale. 
O altă condiție des întâlnită are legătură cu naționalitatea și rezidența. Doar personale cu naționalitate română și rezidența în România vor putea accesa credite.

Aprobarea creditului este realizată doar după ce sunt verificate toate documentele și informațiile trimise. Aceasta se realizează rapid, uneori poate fi vorba de o perioadă de 24 de ore sau chiar mai scurtă. Suma de bani îți poate fi trimisă în contul bancar sau poți să încasezi numerar de la unele sucursale bancare. În cazul AXI Card, vei primi direct la domiciliu un card MasterCard pe care se va afla suma creditată.

Atunci când ai nevoie de bani și vrei să accesezi un credit rapid, ține cont și de gradul de îndatorare. Valoarea ratelor lunare nu poate să depășească 40% din venitul tău net.
Credit rapid AXI Card
AXI Card este un credit rapid foarte eficient. Spre deosebire de alte tipuri de împrumuturi, acest credit poate accesat și ca și rezervă financiară. Mai exact, poți să primești cardul alimentat cu bani, dar tu să nu plătești nimic. Prima plată pe care o vei face va fi doar după ce începi să folosești banii de pe card. Dacă timp de mai multe luni nu îi folosești, nu este nicio problemă. Nu vei avea de plătit rate.

Pe lângă acest avantaj incontestabil, clienții noștri se bucură de multe alte opțiuni și funcții avantajoase. Ai ocazia să folosești banii așa cum dorești. Poți face plăți fizice, online sau chiar și retrageri de la bancomat. În ceea ce privește retragerile, nu vei fi comisionat pentru acestea.

Tot la capitolul avantaje trebuie să încadrăm și opțiunile variate prin care poți să-ți administrezi creditul. Ai la dispoziție un cont online prin care poți afla mereu care este statusul creditului tău, ce sume ai de plată, istoricul tranzacțiilor și alte informații utile. În plus, poți obține toate aceste informații și pe telefonul tău mobil. Descarcă aplicația AXI RO și ai mereu acces la contul și la creditul tău. Aceasta este disponibilă pentru dispozitive mobile cu sisteme de operare Android și iOS. 
Convinge-te și tu de avantajele AXI Card, accesează site-ul axi-card.ro și aplică online în doar 2 minute. 
 

Procedura de aplicare pentru Cardul AXI începe cu un click pe butonul "APLICĂ" din colțul din dreapta sus al site-ului nostru. Completează datele tale - nume, prenume, CNP, număr de telefon și adresa de e-mail. În plus, poti solicita cardul de credit internațional AXI și prin apel telefonic la 031 90 33 (tarif normal) sau prin e-mail la help@axi-card.ro.

Pentru a aplica pentru un card de credit de la AXI Card, trebuie să îndeplinești următoarele criterii minime: să ai între 18 și 70 de ani, să poți demonstra venituri recurente și dovedibile ((contract de munca, pensie, contract de inchiriere etc.) și să fii cetățean român, cu cartea de identitate valabilă cel puțin o lună la momentul cererii pentru Cardul AXI.

0 comentarii