3 dintre cele mai noi tehnologii ale cardului de credit

3 dintre cele mai noi tehnologii ale cardului de credit

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 14.11.2017
blog-views-icon 1847

Consumatorul obisnuit traieste viata intr-un ritm haotic. Cand adaugam la asta si volumul imens de informatii cu care este bombardat omul in mod constant, a ne administra viata incepe sa devina un task dificil. Ba mai mult, cand vine vorba de finante avem nevoie de ajutor.

Fara nici un dubiu, esti constient de faptul ca este necesar ajutor ca sa iti poti coordona platile mai bine. Pe langa asta, noile dezvoltari facute la cardurile de debit si credit au facut aceste metode de plata indispensabile, chiar si pentru consumatorul din Romania.

Nu putem nega faptul ca, a detine mai multe carduri poate crea dificultati  si confuzii chiar si probleme daca folosesti cardul gresit la cumparaturi. Viteza naucitoare cu care se fac plati in magazine, multumita terminalelor POS, nu ar trebui sa puna presiune pe tine si incearca sa fii atent la ce card folosesti. Chiar si cand vorbim despre shopping online, sunt anumite obstacole, care fac procesul de check-out un pic mai incet – de exemplu, introdecerea si verificarea datelor tale de fiecare data cand faci cumparaturi online. Asemenea obstacole vor devein in curand doar amintire datorita noilor tehnologii care apar cand e vorba de cardurile de credit. Aceste inovatii vor revolutiona procesul de plata facandu-l mai rapid, mai convenabil si mai usor.

Afla tehnologiile care vor schimba modul in care folosim instrumentele de credit.

Portofelul electronic

Le poti numi portofele mobile, dar sunt inventia cea mai importanta in industria cardurilor de credit. In practica portofelul electronic iti permite sa faci cumparaturi prin cardul de credit dar fara sa il folosesti fizic – plata este executata prin aplicatia pe telefonul tau smart. Odata instalata, aceasta aplicatie iti conecteaza informatiile cardului de credit la un dispozitiv special in magazine. Asta face inutila purtarea unui card de credit la tine sau folosirea unui cod PIN, pentru ca portofelul mobil deja are datele necesare executarii unei plati. Defapt, singurul lucru care trebuie s ail faci, este sa deschizi aplicatia pe smartphone si sa iti aduci telefonul mai aproape de dispozitivul de plata. Plata se face automat.

Portofelele mobile sunt folosite si la plata facturilor de utilitati sau la diverse cumparaturi. Bineinteles, ca si in cazul portofelului tau traditional, si cu portofelul electronic trebuie sa ia suma necesara sa faci o plata.

Ca sa trasnferi bani in portofelul tau electronic, trebuie sa execute o tranzactie bancara si sa legi tranzactia la un card de debit sau credit.

Portofelul mobil iti permite sa urmaresti cu usurinta cumparaturile tale si itit trimite notoficari de cate ori o plata s-a efectuat. Defapt, pana si shopping-ul online este mai simplu, pentru ca de cate ori folosesti portofelul nu vei fi nevoit sa adaugi datele tale personale in baza de date a magazinului online pentru ca vor fi tranferate automat.

Internetul lucrurilor

Acesta este un termen, cu care probabil nu esti obisnuit, dar pe care ti-l explicam pe scurt. In practica, “internetul lucrurilor” este o retea online reala, cu obiecte fizice (autoturisme, electronice chiar si cladiri care au dispozitive electronice incorporate, care le permite sa interactioneze intre ele si cu mediul inconjurator). Obiectivul este sa minimalizam interferenta umana in procese de zi cu zi, care pot fi facute prin senzori, software, electronice sau alte mecanizme. Conexiunea la internet le permite sa se conecteze intre ele, sa schimbe informatii si sa fie mai functionali. Toate aceste procese si dezvoltari sunt, in mod firesc, in faza incipienta dar se asteapta avansari in anii care urmeaza. Dispositive similare vor putea sa se conecteze la smartphone-urile noastre si in acest fel vom putea le vom putea controla si de la distanta. De exemplu, vei putea sa reglezi termostatul, sau sa dai drumul la cuptor in avans inainte sa te intorci acasa.

Asemenea tehnologii vor fi folosite si la administrarea finantelor noastre. Un exemplu ar fi dispozitivele care deja au fost dezvoltate sa ne permita sa facem tranzactii prin control vocal.

Amprente

Asta s-ar putea sa vina ca o surpriza, dar sunt putine companiile care testeaza asemenea tehnologie – a face tranzactii cu cardul de credit posibile doar cu scanarea amprentelor. Aceste inovatii sunt similare cu tehnologia de amprentare care iti permite sa deblochezi smartphone-uri cu amprenta, insa mai ramane sa fie dezvoltate in viitor.

In concluzie, putem sa spunem doar ca in anii care urmeaza cardul de credit va fi supus la multe transformari; dintr-un plastic complet neinteresant va devein o bucata de tehnologie dinamica, care nu numai ca ne va usura viata, dar ne-o va face si mai sigura.

Afla mai multe despre AXI card

0 comentarii