Modalitati prin care cheltuitorii si economii se pot intelege

5 modalitati prin care cheltuitorii si economii se pot intelege

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 28.11.2019
blog-views-icon 1513

Daca esti de acord cu vechea zicala „extremele se atrag”, nu vei fi surprins daca ajungi sa fii intr-o relatie cu cineva diferit de tine. Dar, atunci cand obiceiurile banesti sunt printre aceste diferente, intrebarile partenerului tau pot trece rapid de la fermecator la alarmant. Este cu siguranta o provocare pentru cheltuitori si economi de a naviga impreuna intr-o relatie comuna, dar cu siguranta nu este imposibil. Iata cateva sfaturi pentru a ajuta cheltuitorii si economii sa gaseasca teren comun.

Se incepe cu un buget

Atat de multe conversatii despre bani incep cu bugetarea. Acest lucru se datoreaza faptului ca este unul dintre cele mai simple, mai eficiente moduri de gestionare a banilor. Este foarte important sa tii cont de  banii care au intrat, cati au iesit, cel mai important, unde merg, este primul pas catre preluarea controlului asupra finantelor voastre in cuplu.

Bugetul va fi probabil mai natural pentru econom decat pentru cheltuitor, deci aloca ceva timp pentru greseli si ajustari. Integreaza atat obiective de economii, cat si bani pentru distractie in buget. Astfel, ambele persoane din relatie simt ca nevoile lor sunt recunoscute.

Se seteaza o limita de cheltuiala

Nimanui nu-i place sa i se spuna ce sa faca. Iar cheltuitorii, in special, nu vor reactiona bine cand li se spune ca nu pot cheltui bani fara sa consulte partenerul. Pentru a remedia acest lucru, amandoi ar trebui sa cadeti de acord asupra unei limite de cheltuieli prestabilite, care nu necesita o consultare cu cealalta persoana. Acest lucru permite ambelor persoane sa pastreze un sentiment de autonomie cu fondurile si sa faca cumparaturi zilnice, fara ca acestea sa devina o problema.

Focus pe valorile comune

Nu o sa fiti de acord cu tot ce are legatura cu finantele, dar cautati domeniile in care obiectivele si dorintele voastre se suprapun cu partenerul. Lucruri precum achizitionarea sau modernizarea unei case, conducerea vehiculelor sigure, fiabile si vacantelor in familie sunt obiective comune pe care multe cupluri sunt incantate sa le faca impreuna. In plus, a face progrese catre economisirea pentru lucrurile mai importante poate ajuta un cheltuitor sa vada valoarea in economisire.

Mergeti la intaniri "financiare"

Unul dintre motivele pentru care multe cupluri urasc sa vorbeasca despre bani este pentru ca o fac doar atunci cand ceva nu a mers bine. Aceste conversatii se incheie aproape intotdeauna rau, ambele parti plecand simtind ca nu au fost intelesi. Dar poti evita asta, avand „intalniri de bani” regulate, in care vorbiti despre succesele si provocarile voastre financiare intr-un mod deschis, onest, fara tensiune. Petreceti timp de calitate impreuna o data pe luna evaluand si ajustand bugetul si verificand progresul vostru in atingerea obiectivelor voastre de economie. Cand finantele devin doar o conversatie obisnuita, in loc de criza, s-ar putea sa iti faca placere chiar sa vorbesti despre ele.

Afla de ce

Obiceiurile banesti ale oamenilor nu se dezvolta in vid. Ca multe lucruri, radacinile lor tind sa mearga pana in copilarie. Vorbeste cu partenerul tau despre modul in care familia lor gestiona banii cand erau mici. Te va ajuta sa intelegi obiceiurile pe care le au acum si ce poti face pentru a-i face sa se simta mai siguri in relatie.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii