AXI CARD - 5 moduri sa nu intarzii plata cardului de credit

5 moduri simple de a nu face niciodata o plata tarzie la cardul de credit

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 15.05.2017
blog-views-icon 4292

Daca ti-ai platit vreodata rata la cardul de credit tarziu, probabil ai suportat stresul si costurile. Nu numai ca va trebui sa achiti o taxa pentru plata tarzie, dar si scorul tau de credit poate avea de suferit.  Daca plata ta este in urma cu 60 de zile sau mai mult – poate intra in vigoare si dobanda penalizatoare – facand dobanda sa se ridice peste noapte.

O modalitate de a evita aceasta incurcatura este sa renunti la cardul de credit si sa te descurci cu cea de debit sau numerar. Partea dezavantajoasa este protectia si convenabilitatea pe care o ofera cardul de credit ceea ce cardul de debit nu poate oferi. In plus, vei pierde zecile de avantaje pe care le ofera cardul de credit, cum ar fi securitate la cumparare, comparatie de pret, asigurare la masina inchiriata si programe de garantie extinsa.

Solutia mai buna pentru majoritatea oamenilor este sa gaseasca o modalitate sa plateasca toate cardurile de credit la timp sau mai repede. In acest mod cardul de credit se poate folosi in avantajul tau fara sa iti faci griji de comisioane, dobanzi mari sau probleme cu scorul de credit.

Des, asta este o problema de organizare si de a face plati automat. Citeste aceste cinci modalitati de a-ti asigura finantele in asa fel incat sa nu mai platesti tarziu niciodata.

1. Seteaza auto-plata

Daca iti faci griji ca iti vei uita data platii ratei cu totul, setarea platii automate este o miscare desteapta. Cei mai multi emitenti de carduri de credit ofera aceasta optiune de plata, insa se poate seta aceasta , metoda de plata automata si prin banca. Cand iti faci cont la creditor, vei putea decide cand si cat vrei sa platesti. De exemplu, poti alege sa fie debitat contul tau automat la data scadenta, sau cateva zile inainte. Poti alege sa platesti si toata suma datorata, o suma fixa sau doar suma minima.

Bineinteles, aceasta optiune vine cu avantaje mari. Factura ta fiind platita automat, nu trebuie sa iti faci griji ca vei uita s-o achiti. Asta inseamna ca nu vei fi taxat pentru plati tarzii si nu iti vor aparea plati tarzii pe raportul de credit. Chiar daca setetzi in sistem sa achiti doar suma minima, poti oricand sa te loghezi in contul tau si sa platesti suma intreaga mai tarziu.

Pe de alta parte, sa iti platesti rata automat vine si cu dezavantaje. Daca ai un istoric de descoperiri de cont, de exemplu, setarea platii automate poate fi periculos pentru finantele tale. Ca sa functioneze platile automate, trebuie sa ai suma disponibila in cont sa acopere platile tale de fiecare data cand sunt retrase din cont. Altfel, vei fi surprins de o taxa din partea bancii pentru fonduri insufuciente, o taxa de intarziere de la cardul de credit, si posibil o taxa aditionala pentru plata nereusita de la cardul tau de credit.

Setarea platii automate poate fi o idee nereusita si cazi in capcana de a nu mai verifica factura lunara. Nu numai ca poti rata plati frauduloase facute din contul tau, dar daca te lupti cu datoriile, ultimul lucru de care ai nevoie este sa nu iti vezi factura lunara. Daca iti setezi contul pentru plata sumei minime, nici nu vei realiza cand situatia ta se agraveaza.

2. Plateste-ti factura de la cardul de credit de mai multe ori pe luna

Daca te pricepi sa iti amintesti factura ta pentru cardul de credit dar mai putin s-o si platesti la timp, sa platesti cardul de mai mult ori pe saptamana poate fi raspunsul. Pentru unii oameni, este mai usor sa se obisnuiasca sa isi plateasca facturile o data pe saptamana, sau oricand isi aduc aminte, decat sa astepte data scadenta. Convenienta internetului si platii prin mobil a facut posibila achitarea ratei oricand si oricunde alegi. Platind balanta de cate ori ai ocazia – poti evita platile tarzii complet. Si cum esti constant constient de balanta in acest fel, esti mai inclinat sa ramai in limitele bugetului.

Partea dezavantajoasa a platii multiple vine cand esti ocupat si uiti sa platesti. Daca nu tii minte sa platesti factura la timp dar tot iti doresti sa achiti de mai multe ori pe luna suma scadenta, ar putea fi mai bine sa iti setezi contul sa faca plata minima ca o masura de siguranta. Apoi, te loghezi in cont si achiti suma totala de fiecare data cand ai ocazia.

3. Schimba data scadenta

Daca ai mai multe facturi si fiecare are o data scadenta diferita, s-ar putea sa fie greu sa te organizezi si sa fii la curent cu toate. Din fericire, cei mai multi emitenti de carduri de credit vor muta data scadenta cand vrei tu. De cele mai multe ori tot ce trebuie sa faci este sa intrebi.

Acesta strategie poate fi folositoare daca ai o alta factura mare in aceeasi perioada, pe care nu poti sa o platesti. Daca plata de chirie sau ipoteca este scadenta pe 4 a lunii de exemplu, ai putea muta facura de card de credit pe aceeasi data si sa le platesti simultan.

Beneficiul de a muta data scadenta este ca, este mai probabil sa iti amintesti sa platesti factura daca este pe aceeasi data cu alte facturi importante. Dezavantajul insa, este ca va trebui sa ai fonduri sa acoperi mai multe plati in acelasi timp. Daca traiesti de la salariul la salariu, poate fi dificil sa acoperi o suma mare deodata.

4. Incearca Debitarea

Debitarea este un serviciu gratuit care ajuta clientii sa se bucure de benficiile creditului fara sa le fie teama de plati tarzii sau datorii. Fucntioneaza prin conectarea contului tau de plata cu contul tau de credit, astfel automat pastrand fonduri pentru cand faci plati cu cardul de credit.

Odata ce conturile tale au fost legate intre ele si Debitarea incepe sa deduca sume egale cu achizitiile tale din banca, cardul tau de credit va functiona mai mult ca unul de debit. Faptul ca debitarea transforma “credit in datorie” in acest fel, este un ajutor imens pentru cei care vor sa evite platile tarzii si nu vor sa intre in datorii. 

Debitarea ofera protectie aditionala care ajuta utilizatorii sa evite o descoperire de cont. Pentru inceput, iti poti seta o balanta minima in contul tau de plata ca sa ai mereu la dispozitie o suma cu care te descurci. In al doilea rand, debitarea te anunta prin mesaje personalizate cand ajungi la un anumit nivel de cheltuiala sau daca se observa activitati suspecte. In ultimul rand, debitarea iti plateste facturile automat, astfel eliminanad eroarea din partea ta.

Dezavantajul notabil al debitarii este faptul ca predai controlul in oarecare masura. Poate nu iti convine ca o terta parte deduce bani din contul tau si plateste facturi in numele tau. Daca asta e cazul, ar fi mai bine sa folosesti o alta recomandare din aceasta lista.

5. Inregistreaza-te pentru alerte de plata

Daca ti-e frica sa nu uiti de factura ta de la cardul de credit si iti trebuie o atentionare, seteaza-ti o atentionare automata. Prin banca ta – sau prin alte servicii daca sunt valabile – poti primi alerte automatice despre plata pe anumite date ale lunii sau cand scadenta se apropie.

Aceasta strategie poate fi cu adevarat benefica pentru cineva care este financiar responsabil insa predispus sa uite de facturi. Odaca ce primesc alerta automata prin mesaj sau email, se pot loga in cont si sa isi plateasca factura imediat.

Insa, setarea alertelor de plata nu pot garanta succes complet. Daca esti o persoana care uita repede, chiar daca iti faci alerte poate nu este deajuns sa iti faci platile la timp. Pana la urma, tot trebuie sa intri in cont si sa achiti factura singur.  

In acest caz, mai bine ar fi sa iti setezi contul in banca sa iti faca platile minime lunare automat. In acest fel esti acoperit chiar daca uiti. 

Afla mai multe despre AXI card

 

0 comentarii