Strategii de calatorie cu cardul de credit

7 strategii de calatorie cu cardul de credit

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 13.02.2019
blog-views-icon 1594

Un card de credit poate fi foarte util in timpul unei vacante. Inainte sa decolezi, verifica aceste strategii pentru calatoria cu un card de credit ca sa nu ai probleme in vacanta.

Fie ca esti pe un buget strict sau nu, calatoria implica in mod normal multe tranzactii. De exemplu mesele, activitatile, cadoruile si transportul ca sa numim doar cateva cheltuieli tipice in vacanta.

Este greu sa catalogam un card de credit ca fiind mai bun sau mai putin bun cand vine vorba despre convenabilitate si securitate, asta se dubleaza cand esti in vacanta. Dar daca nu esti pregatit, s-ar putea sa ai probleme cu cardul tau de credit si sa platesti mult mai mult decat trebuie. Din acest motiv este important sa urmarim cateva strategii de calatorie cu cardul de credit.

1. Alege cardul de credit potrivit

Daca ai carduri multiple si vrei sa iti faci unul nou inainte de calatorie, asigura-te ca il iei cu tine pe acela care are cele mai multe beneficii de calatorie si care iti vor aduce cele mai mari beneficii dupa ce faci cheltuieli. De exemplu, daca vei manca des in oras, un card care iti da bani inapoi la fiecare masa ar fi foarte potrivita.

Pentru calatorii internationale, sunt alte doua lucruri de care ai nevoie de la un card de credit:

Acceptare la destinatie -- Visa si Mastercard sunt acceptate aproape oriunde, daca ai un card Discover sau American Express, trebuie sa verifici daca sunt acceptate in zona vizitata.

Fara taxe de tranzactii in strainatate – taxele de tranzactii din strainatate pot fi scumpe in unele situatii. Verifica inainte sa pleci ce taxe sunt de platit in strainate pentru tranzactii. Cele mai multe carduri de credit nu au taxe de tranzactii, insa sunt acele carduri de cash-back care nu au deloc taxe de tranzactie in strainatate.

2. Anunta emitentul

Tranzactii pe partea cealata a lumii pot activa alertele de frauda ale emitentului si iti pot bloca tranzactiile. Ca sa eviti acest inconvenient, ar trebui sa informezi emitentul despre planurile tale de calatorie inainte sa pleci.

Unii emitenti de carduri te lasa sa faci asta online sau app-uri pe mobil, sau poti suna care este mereu preferabil. Aceste alerte insa nu sunt mereu necesare depinde ce card detii.

3. Verifica ce beneficii ofera cardul tau pentru calatorii

Sunt multe feluri de beneficii oferite de cardurile de credit pe timpul vacantelor care iti pot economisi bani si iti imbunatatesc experienta. Acestea pot fi:

Bagaj gratuit

Poate un pgrade la hotel daca este cazul

Acces lounge in aeroport

Asigurare de calatorie daca este valabil

Bineinteles, cele mai bune carduri de calatorie au si cele mai lungi liste de beneficii, dar cu sau fara beneficii cardul de credit te ajuta in situatii neprevazute cand ai cea mai mare nevoie, este un prieten bun care sa te insoteasca pe drum.

4. Nu te baza complet pe cardul de credit

Desi toti ne-am obisnuit cu cardurile de credit in detrimentul banilor, nu mereu poti sa platesti cu cardul. Nu toti comerciantii accepta carduri de credit, si in orasele mai mici, banii traditionali sunt inca la putere. Asigura-te ca ai bani gheata in moneda locala in caz ca vei avea nevoie.

Pont: in loc sa schimbi bani la o agentie de curs valutar, retrage bani de la un bancomat cu cardul de debit. In general, este o mai buna alegere asa. Verifica ce costuri sunt la banca ta pentru aceasta tranzactie si anunta-I de calatoria ta ca sa functioneze cardul tau de debit corect. Este bine sa iei la tine cat cash crezi ca vei avea nevoie ca sa nu faci drumuri la bancomate si sa platesti taxe de retragere.

5. Ia in calcul si un card de backup

Este bine sa ai un plan de rezerva mereu, mai ales unul in cazul in care iti pierzi cardul de credit. Nu ti se va emite un card nou cat timp esti in vacanta, deci solutia perfecta este sa ascunzi un card de credit de rezerva in bagaj.

Ideal, vei avea un loc unde sa stai care sa fie sigur, unde nu trebuie sa iti faci griji ca cineva iti va fura cardul din bagaj. Daca nu, un lacat de bagaj este o metoda buna sa tii acel card in siguranta.

6. Nu folosi schimb valutar dinamic

Unii comercianti ofera conversie valutara dinamica, care te lasa sa convertesti factura in valuta tarii tale pe loc ca sa nu platesti in valuta acelei tari. Pentru acest privilegiu de a sti cat te costa tranzactia in valuta tarii tale, vei primi aproape mereu un curs valutar nesatisfacator, si te mai poate taxa si cu cheltuieli aditionale.

Converisa valutara dinamica nu exista sa te ajute, este o cale sa iti ia mai multi bani. Ar trebui sa refuzi de cate ori ti se ofera.

7. Ia cu tine doar ce ai nevoie

Daca esti tipul care iei cu tine un portofel imens, calatoria este un moment propice sa schimbi la unul mai subtire. Portofelele mari sunt mai usor de furat si de observat, si cu cat ai mai mult la tine cu atat pierzi mai mult daca ti se fura. Un card de credit sau doua, buletinul, si niste bani este tot ce iti trebuie zilnic.

Incearc sa iti tii portofelul in buzunarul din fata nu in spate, scade riscul unui furt. Adevarul este ca, uneori este si exagerata aceasta frica de hotii de buzunare, asa ca nu te stresa prea mult inaintea vacantei. Tine totul in buzunarul din fata, fii atent la ce te inconjoara si esti gata de drum.

Cand esti pregatit corespunzator, cardul de credit va face calatoriile mult mai usoare si iti ofera si beneficia. Daca respecti strategiile de mai sus nu ar trebui sa ai probleme.

Cu AXI Card poti pleca linistit in vacanta, poate fi rezerva ta in caz de incidente sau furt, acest card de credit este sub sigla MasterCard deci se poate folosi aproape oriunde ca sa ai o vacanta linistita.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii