AXI: Card de credit vs. credit. Care este mai bun si de ce

Card de credit vs. credit. Care este mai bun si de ce

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 18.03.2022
blog-views-icon 1085

In cadrul acestui articol ne-am propus sa-ti prezentam care sunt diferentele dintre un credit si un card de credit.

Pentru inceput vom discuta despre cardul de credit, care este cunoscut si sub denumirea de card de cumparaturi. Cardul de credit este o linie de credit pe care o poti accesa de oricate ori ai nevoie. La semnarea contractului se va stabili si care este limita maxima a acestei linii de credit. 

Avantajul cardului de credit este ca nu trebuie sa platesti nimic daca nu cheltui banii acordati. Altfel spus, vei avea bani la dispozitie pe care poti sa-i cheltui doar cand ai nevoie. Creditul functioneaza sub total alta forma si va trebui sa platesti rate lunare imediat dupa ce ai semnat contractul de imprumut. Nu conteaza daca nu ai cheltuit toata suma acordata, tu vei rambursa banii potrivit graficului stabilit in contract. 

O astfel de linie de credit este si AXI Card. Prin intermediul acestuia poti obtine pana la 3.000 de lei, fara nicio taxa sau comision. Nu vei avea de achitat taxa de analiza dosar sau taxa de emitere card. AXI Card nu percepe nici macar taxe de administrare a contului. 

Conditiile de eligibilitate sunt permisive. Pentru AXI Card trebuie doar sa ai varsta cuprinsa intre 18-70 de ani si sa poti face dovada unui venit constant. In functie de gradul tau de indatorare, reprezentantii companiei vor stabili care este suma maxima la care te incadrezi. Ulterior, cardul AXI si contractul iti vor fi livrate la domiciliu fara a fi nevoie sa achiti nimic.

Va trebui sa efectuezi plati doar dupa ce incepi sa cheltui din banii imprumutati. Poti folosi AXI card atat pentru plati la POS si cumparaturi online, cat si pentru retrageri de numerar de la bancomat. Spre deosebire de alte carduri asemanatoare, la AXI Card nu vei avea de platit comisioane pentru retrageri de numerar. 

Creditul bancar sau nebancar poate fi de mai multe feluri, in functie de necesitati. Poti apela la un credit de nevoi personale pe care sa-l cheltui asa cum doresti, la un credit imobiliar pentru achizitia unei locuinte, la credit de studiu sau la leasing auto. In cadrul institutiilor financiare nebancare (IFN) poti obtine credite rapide. Acestea au conditii de eligibilitate mai permisive decat bancile si pot fi accesate mai rapid. La unele institutii financiare nebancare poti obtine un imprumut chiar si in doar cateva minute de la aplicare. Solicitarile sunt analizate rapid, iar banii iti sunt virati direct in contul bancar. 

Totusi, dobanzile creditelor nebancare nu sunt intotdeauna cele mai avantajoase.

Avantaje si dezavantaje

Linia de credit este flexibila si vei putea sa o folosesti doar atunci cand ai nevoie, fara a plati direct pentru toata suma acordata. In schimb, in cadrul unui credit vei putea accesa sume de bani mult mai mari. 

De regula, perioada maxima a unei linii de credit de 2 ani, care poate fi ulterior prelungita. La credite perioada de rambursare este mult mai mare. Pentru creditele de nevoi personale avem o perioada de rambursare de maxim 5 ani, in timp ce creditele imobiliare pot ajunge pana la 30 de ani.

Si dobanzile sunt diferite. In cazul acestora avantajul este de partea creditelor. De regula, creditele au dobanzi mult mai avantajoase decat liniile de credit. Totusi, aceasta nu este o regula, de aceea iti recomandam sa analizezi ofertele de la mai multe banci sau institutii financiare nebancare inainte de a aplica pentru imprumut. 

Cert este ca fiecare dintre cele doua metode prezentate sunt avantajoase in anumite conditii. In functie de necesitatile tale poti stabili care este tipul de imprumut care se pliaza nevoilor tale.

0 comentarii