AXI CARD - Ce caracteristici fac un card de credit scump?

Ce caracteristici aditionale ridica cel mai mult costul unui card de credit? /partea 1/

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 25.07.2017
blog-views-icon 2304

Azi, cardul de credit este poate cel mai usor, rapid si convenabil mod sa detii fonduri cand ai cea mai mare nevoie. Din acest motiv, milioane de oameni din toata lumea cauta diferite oportunitati oferite de zecile de carduri de credit de pe piata.

Desi cei mai multi utilizatori de carduri de credit sunt interesati mai mult de balanta pe care o datoreaza si dobanda, merita sa iei in considerare acele caracteristici ale cardului de credit care majoreaza costurile fara sa iti dai seama. Defapt, daca ar fi sa consideram rata dobanzii ca si cel mai important factor care duce la plati mai mari pe cardul tau de credit, ne inselam pentru ca sunt alti factori care contribuie la costuri recurente mari. Tocmai aceste costuri aditionale, care se acumuleaza pe cardul tau de credit, care duc la majorari considerabile ale creditului primit de la institutia financiara.  

Asta inseamna ca, la inceput cand ai semnat pentru contract, credeai ca vei plati suma “x”, se poate adeveri ca aceasta suma poate fi si dubla – exact pentru ca unele costuri aditionale ai uitat sa le calculezi pentru suma finala.

Cardurile standard emise de banci, sunt saturate de comisioane si taxe, pe care le platesti tu – detinatorul de card. Asta este perfect normal, in special luand in considerare faptul ca institutiile bancare sunt create pentru asta – sa isi genereze mare parte din venit din taxe si comisioane.

Cardul AXI este exact contrariul, nu este emis de o banca, pentru ca AXI Finance este un IFN adica institutie financiara nebancara, care tinde sa aplice cat mai putine taxe aditionale clientilor sai. Din acest motiv cardul AXI este un instrument de plata in masa. Nu numai ca nu ai cheltuielile aditionale si taxele, dar cu AXI card primesti si oportunitatea unica de a participa la promotii variate si in acest fel ai sansa de a castiga premii.

Noi insa, dorim sa iti impartasim cateva informatii, care iti vor fi utile sa intelegi mai bine diferenta dintre un card standard de banca si cardul inovativ AXI. Am selectat cele mai des oferite caracteristici, care, daca nu esti prevenit, te duc la plati mari.

Programe de loialitate

Programele de loialitate sunt foarte raspandite intre cardurile de credit bancare. Asa numitul program iti da puncte pentru fiecare leu cheltuit pe cardul de credit, din aceasta cauza, daca strangi un numar mare de puncte, poti primi un mic discount din unele produse selectate in unele magazine sau marketuri. Programul de loialitate este o caracteristica aditionala cardului de credit si multi cred ca ar trebui sa foloseasca des cardul de credit ca sa stranga cat mai multe puncte. Desi realitatea este ca reducerile primare nu sunt mari, intre -5% pana la 10% in cel mai bun caz, multi insa continua sa le foloseasca in acest fel, ceea ce nu este recomandabil pentru ca se cheltuie prea mult pe cardul de credit, fara siguranta ca vor putea plati banii inapoi. Asemenea tendinte de cheltuiala, duc deseori la indatorari si scaderea ratingului de credit.

Insa o alta problema frecventa cu programele de loialitate este ca, din cauza acestei caracteristici aditionale bancile taxeaza mult mai mult la comisionul de administrare al cardului de credit si implicit taxa anuala este mai mare.

Este normal, ca tu sa iti doresti acest beneficiu aditional cand folosesti un card de credit, dar aceste programe nu sunt singura modalitate de a economisi bani cand faci shopping.

Nu trebui sa uiti ca AXI card este singurul care nu iti cere taxa anuala de administrare sau orice alta taxa pentru ca nu este emis de o banca. Din aceasta cauza nu trebuie sa iti faci griji despre taxe aditionale puse peste dobanda ta originala; in acest fel stii exact cat datorezi.

Daca vrei sa afli despre alte caracteristici care adauga cheltuieli semnificative cardului tau de credit, te rugam sa citesti si urmatorul articol.

Citeste Partea 2 aici

 

0 comentarii