AXI Card: Cum sa ai bani intre salarii

Cum sa ai bani intre salarii

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 17.08.2020
blog-views-icon 2618

Venitul tau lunar este afectat de criza?

 Ai parte de taieri salariale? Nu iti ajung banii de la un salariu la altul? Cum sa ai bani intre salarii?

Iata cateva lucruri de care sa tii cont pentru a putea ajunge la capat de luna cu brio si sa ai bani intre salarii:

1. Fa un buget lunar, pe hartie, sa vezi situatia exacta, ce venit ai, ce cheltuieli, cat e rata/ chiria, cat ocupa facturile, la ce anume poti renunta (de exemplu poti reduce abonamentul de telefonie mobila cu unul mai ieftin, poti renunta la canalele de cablu platite separat si sa vezi filmele noi pe internet etc.). Tine-te de buget, cel putin pana depasesti hopurile financiare!

2. Imparte cheltuielile dupa urmatoarele criterii: esentiale si neesentiale (cele care fac viata mai confortabila).

  • La cheltuieli esentiale intra cheltuielile fixe: rata/ chirie, facturi utilitati, factura telefon, costuri alimente;
  • La cheltuieli neesentiale intra chetuielile pentru lucruri care ne fac viata mai frumoasa, dar fara de care putem trai: mancarea comandata, abonament canal filme, shopping, abonament sala sport etc.

3. Cum ai luat salariul este de preferat sa ii imparti pe catagorii: bani pentru chetuieli estentiale si ce ramane se imparte in mod egal pentru zilele/ saptamanile lunii. De preferat sa nu se depaseasca bugetul saptamanal.    

4. Daca esti fumator, gandeste-te de doua ori, daca nu cumva suma alocata lunar acestei “placeri” nu ar putea mai bine folosita in alte directii: shopping, facturi, calatorii.

5. Fii atent la cheltuielile cu masina personala: daca ai posibilitatea poti folosi transportul in comun, sau sa inlocuiesti unele drumuri cu mersul pe jos (mai ales daca esti persoana care ia masina non-stop la orice drum, pe termen mediu si lung vei vedea diferenta);

6.  Vezi daca anumite cheltuieli suporta amanare, sau daca ai nevoie cu adevarat de ele. 

7. Fii atent la iesirile in oras. De multe ori suma data pe consumatia la terasa, cand ai o iesire cu prietenii, poate fi egala cu bugetul tau saptamanal. Puteti organiza seri cu prietenii acasa la unul dintre voi, faceti mancare, jucati Monopoly, carti, etc.

8. Cumpara haine la reduceri! De ce sa dai pretul intreg pe un articol, cand poti astepta 2-3 luni reducerile? 

9. Fii atent la cheltuielile cu mancarea!

  • De exemplu: cumpara rational alimente, nu are rost sa ai camara plina de conserve. Mai bine cumperi cate putin si le folosesti, decat sa se strice mancarea si sa o arunci.
  • Stabileste un  meniu saptamanal, fa cumparaturile necesare, gateste si ce ramane poti pune la congelator (daca faci portii mai multe).
  • La birou poti aduce pranzul de acasa, ca si costuri vei iesi mult mai bine, decat daca ai comanda mancare sau ai cumpara de la restaurant/ cantina etc.

Daca totusi nu te poti incadra in bugetul lunar, cu Axi Card poti sa te ajungi cu banii de la un salariu la altul – card de credit util intre salarii, limita pana la 3000 RON.

 

0 comentarii