- Home
- Blog
- Card de credit
Cum sa alegi primul tau card de credit?
A deschide primul card de credit este un pas important in viata fiecaruia. Cardurile de credit sunt o modalitate buna de a-ti construi istoricul de credit, de a face achizitii mari dar convenabile si in caz de urgenta. Insa, ar trebuie sa fii atent. Cum se intampla cu orice decizie financiara , sunt unele riscuri si beneficii asociate cu deschiderea si folosirea primului card de credit. Daca te gandesti bine la ambele si esti constient de riscuri, deschiderea primului card de credit nu ar trebui sa reprezinte nici o problema.
Afla care este scorul tau de credit.
Scorul tau de credit este un numar de la 350 la 800 care semnifica solvabilitatea ta financiara.
Iti poti verifica scorul de credit solicitand o copie gratuita de una din agentiile de credit reporting.
Acesta fiind primul tau card de credit, s-ar putea sa nu ai deloc istoric de credit
Daca ai un scor de credit mai mare, ai putea fi eligibil pentru oferte mai bune cu dobanda mai mica si limita de credit mai mare.
Cladeste-ti istoricul de credit.
Cardurile de credit sunt un mod perfect de a cladi istoric de creditare, insa daca nu ai un istoric de credit este mai greu sa fii aprobat pentru un card de credit. Sunt cateva modalitati de a-ti face credit care te va ajuta in aplicatia ta pentru primul tau card.
Aplica pentru un card securizat. Aceste carduri necesita un depozit de bani si aplicantii cu istoric de creditare inexistent sau mic pot aplica si pot fi aprobati mai usor.
Co-semnatorul practic garanteaza pentru abilitatea ta de a plati datoria ta pe cardul de credit. Daca iti folosesti cardul in mod abuziv si faci datorii acesta va afecta negativ scorul de credit al semnatorului.
Devino utilizatorul autorizat al cardului cuiva
Intelege riscurile.
Folosit corect, sunt beneficii in a-ti face un card de credit nou. Insa, utilizatorii incepatori risca sa abuzeze cardul si sa se umple de datorii.
Daca ai datorii mari, iti poate limita posibilitatile sa fii aprobat pentru un imprumut, sa detii o casa, si este o povara financiara pentru tine si familia ta.
Cand iti primesti primul card de credit, este important sa iti stabiliesti obiceiuri financiare corecte si sa eviti acumularea datoriilor care nu sunt necesare. Stabilirea si urmarirea unui buget este un obicei foarte bun de stabilit.
Seteaza un buget.
Cardurile de credit sunt folositoare pentru ca iti permit sa achizitionezi produse pe credit, in loc sa scoti bani cash din cont dar este important sa iti faci un buget.
Trebuie sa stii sigur cat iti permiti sa cheltuiesti in fiecare luna. Va trebui sa platesti cel putin 2% din balanta la fiecare facturare.
Este recomandat sa platesti intreaga balanta in fiecare luna ca sa nu platesti si dobanda.
Cunoaste beneficiile unui card de credit. Un card de credit este o modalitate buna sa iti cladesti istoricul de credit, care te poate ajuta sa te califici la rate de imprumut mai mici si te ajuta sa fii aprobat pentru un apartament.
Compararea cardurilor de credit diferite
Fii atent la optiunile tale.
Sunt o duzina de carduri diferite pe piata deci este important sa iti consideri optiunile cand te decizi sa faci primul card de credit.
Cardurile de credit sunt emise de catre institutii financiare, comercianti, banci sau alte firme care imprumuta.
Daca ai un card de debit acum si esti multumit de serviciile oferite de acea banca, poti sa aplici la un card de credit prin ei.
Multi dintre noi primim oferte “pre-aprobate” de la emitentii de card de credit care targeteaza consumatorii care inca nu detin un card de credit. Desi poate fi tentant, tot trebuie sa verifici sa vezi daca este cea mai buna optiune pentru time.
Cunoaste restrictiile de varsta si venit.
Vechimea creditului tau este un factor important in scorul tau de credit si in calificarea ta pentru un credit viitor, insa este mai greu sa iti faci un card de credit cand esti tanar si ai istoric de credit mai putin sau deloc.
Creditorii sunt mai ezitenti in a elibera un card de credit celor care au sub 21 de ani, insa sunt moduri de a evita aceasta teama
Daca ai sub 21 de ani, va trebui sa demonstrezi ca ai o sursa de venit constanta. Daca nu lucrezi cu norma intreaga, ai nevoie de un parinte sau alt adult sa devina co-semnatar pe aplicatie ta.
Restrictiile cardurilor de credit scad dupa ce implinesti 21 de ani insa tot vei avea nevoie de documente care sa ateste ca ai un loc de munca full time sau part time si ca ai un venit constant.
Poti sa aplici pentru Cardul AXI chiar daca ai 18 ani, iti vom analzia solicitarea gratuit si ai sanse sa fii aprobat.
Compara cardurile de credit securizate si nesecurizate.
Sunt doua tipuri de carduri de credit, securizate si nesecurizate deci este important sa stii pentru care te califici.
Cardurile securizate sunt insotite de un depozit de bani, care este deobicei suma limitei maxime de credit. Asta inseamna ca daca primesti un card limita de 1000 RON, va trebuie sa depui o garantie de 1000 RON ca sa inlaturi riscul neplatirii creditului catre emitent.
Cardurile de credit securizate sunt frecvent oferite utilizatorilor care nu au istoric de credit extensiv sau care au credit negativ.
Cardurile de credit nesecurizate nu necesita un depozit de bani. Vei primi o limita de credit bazat pe venitul tau si istoricul tau de credit.
Afla daca ofera cardul un ciclu de facturare lunar.
Unele carduri necesita plata la doua saptamani pe cand altele folosesc un ciclu de plata de 30 de zile.
Intreaba daca exista penalizari daca nu iti folosesti cardul.
Noteaza data facturarii! Va trebui sa faci plata creditului la timp ca sa eviti acumularea dobanzii sau taxele pentru plata tarzie.
Cele mai multe carduri ofera perioada de gratie. Cand folosesti cardul pentru prima oara, banca iti imprumuta bani pentru acea achizitie. Compania de credit iti va da o perioada de gratie in mod normal, cel mai des 20-30 de zile ca sa iti platesti rata fara sa acumulezi dobanda.
Cum sa alegi cardul potrivit
Cauta beneficiile.
Emitentii diferiti ofera beneficii diferite atunci cand iti deschizi un card. Acestea pot fi beneficii promotionale care dureaza o perioada de timp sau pot fi folosite pe toata durata vietii cardului de credit!
Unele carduri ofera 1% sau 2% cash inapoi la toate cumparaturile, sau dobanzi promotionale.
Beneficiile nu ar trebui sa fie motivul principal pentru care alegi un card, gandeste-te la ele ca cireasa de pe tort!
Daca esti student, te poti califica la oferte speciale si promotii.
Sa te uiti la rata dobanzii.
Tine minte, rata dobanzii depinde de istoricul tau de credit, deci ratele care ti se ofera se pot schimba cu timpul. Acestea fiind spuse, daca acesta este primul tau card de credit si ai istoric de credit mic, probabil ti se va aproba un card de credit cu dobanda mare.
Rata bobanzii va fi aplicata la balanta ramasa pe factura ta daca nu vei plati lunar. Ar trebui sa incerci mereu sa iti platesti balanta in total ca sa eviti bobanda in plus.
Cunoaste-ti tipul de dobanda. Unele carduri incep aplicarea dobanzii din data cumpararii, pe cand altele aplica dobanda din data facturarii.
Daca ti se ofera o dobanda promotionala, afla termenii de plata si cand va expira rata promotionala. Cele mai multe carduri aplica plati pentru cele mai mici taxe de dobanda în primul rand, lasand taxele de dobanda mai mari sa se adune pana toata suma este platita.
O dobanda mare pentru primul tau card nu este neobisnuit, in special daca ai istoric de creditare mic sau deloc. Atata timp cat iti folosesti cardul de credit responsabil te vei califica pentru rate mai convenabile in viitor.
Daca iti platesti ratele la timp, cu AXI card ai dobanda numai 6% pe luna si se aplica doar la suma utilizata.
Intraba despre taxe si comisioane.
Pot fi o varietate de taxe diferite care se pot aplica la cardul tau, ceea ce ar putea face unele carduri sa fie mai convenabile ca altele.
Poate sa existe un comision anual, unul de aplicare, comision de service al contului, comision de depasire limita de credit, comision plata tarzie, comision retragere numerar sau alte comisioane.
Compara aceste comisioane cu alte carduri impreuna cu rata dobanzii ca sa fii sigur ca alegi cardul perfect pentru nevoile tale.
AXI card nu percepe comision nici la emitere, administrare cont si nici la retragere numerar din ATM, ba mai mult daca nu il folosesti nu platesti nimic!
Aplica.
In mod normal exista trei modalitati de a aplica pentru un card de credit: prin email, prin telefon sau online.
Odata ce te-ai decis asupra cardului potrivit tie, va trebui sa aplici la creditor. Acestia pot sa iti aprobe sau sa iti respinga aplicatia.
Desi o mare parte din aceasta decizie este bazata pe istoricul de creditare, emitentii de carduri de credit inteleg ca un aplicant nou are istoric diferit fata de unul cu experienta in credite.
Creditorii vor intreba despre venitul tau prezent si balanta din contul tau curent. Folosesc aceasta informatie sa decida ce fel de linie de credit iti vor aloca, si deregula vor cere o adeverinta de venit ca si parte din procesul de aprobare.
Nu trebuie sa ai neaparat cont bancar sa iti faci un card de credit, insa trebuie sa dovedesti ca ai un venit sigur ca sa stie creditorul ca iti vei plati achiztiile.
Poti aplica online pentru cardul tau AXI este simplu si rapid, noi te contactam si te ajutam sa faci urmatorii pasi.
Activeaza cardul.
Activarea cardului tau implica deobicei sa suni la creditor sa confirmi ca ai primit cardul.
Semneaza spatele cardului inainte sa il folosesti, asta ofera un nivel de securitate in plus.
Iti poti folosi cardul oriunde este acceptat, online sau la comercianti.
Daca iti pierzi cardul sau este furat, contacteaza creditorul imediat. Daca a fost folosit fraudulos cardul, ingheata creditul imediat contactand emitentul.
Afla mai multe despre AXI card