Ponturi pentru aprobare rapidă: Aplică pas cu pas

Ponturi pentru aplicare pas cu pas – obtine aprobare rapid!

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 08.11.2018
blog-views-icon 3872

Avansurile facute in tehnologie au facut aplicarea pentru un card de credit mai usoara ca niciodata. Cu cateva click-uri poti sa compari zeci de carduri de credit online, ca apoi sa aplici la cardul dorit si poate sa primesti raspuns la aplicarea ta in minute.

Dar, numai pentru ca este usor, nu inseamna ca vei fi aprobat garantat. Cu asa de multe carduri de credit la un click distanta – si cu promisiunea unui proces de aplicare rapid si simplu – este foarte usor sa te arunci intr-o aplicare. 

Asta poate cauza probleme in mai multe feluri. Daca aplici in graba pentru un card de credit s-ar putea sa nu fie exact ce ai nevoie sau poate este prea scump pentru stilul tau de a cheltui cu un card de credit. Mai rau, aceasta graba de a aplica poate duce la refuzarea aplicarii.

In acest ghid, de ce trebuie sa investeti timpul pentru a gasi cel mai bun card de credit pentru tine, si de ce este mai bine sa eviti sa fii refuzat cand aplici pentru un card. Iti vom spune ce trebuie sa stii ca sa iti maresti sansele pentru aprobare – precum si ce sa eviti.

Pregatirea

O aplicare pentru un card de credit este usoara, este ce faci inainte ceea ce afecteaza sansele de aprobare. De ce? Cand aplici la un card de credit, emitentul verifica solvabilitatea sa hotareasca daca iti aproba cererea sau nu.

Verificand venitul tau, istoricul de creditare si documentele pe care le furnizezi in aplicare, emitentul poate determina daca prezinti risc mare sau mic. Asta permite emitentului sa decida daca vei fi capabil sa platesti banii pe care ii imprumuti.

Deci, inainte sa aplici pentru un card de credit, asta ar trebui sa faci sa te pregatesti:

Pasul 1. Verifica rating-ul de credit

Desi verificarea cardurilor de credit si beneficiilor lor poate fin amuzant, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le scoti de pe lista de To Do inainte sa incepi compararea. Numarul unu pe acea lista este rating-ul de credit. De ce este important? Daca rating-ul de credit nu este bun, va afecta toate aplicarile pentru un card de credit mult mai grele.

Emitentii potentiali de carduri de credit iti verifica creditul cand aplici pentru un card de credit, deci trebuie sa te asiguri ca te arata intr-o lumina buna. Poti aplica pentru o copie a fiserului tau de credit de la agentia de rapoprtare a creditului sa te asiguri ca nu contin erori – si ca sa stii unde stai.

Daca raportul tau de credit contine erori, poti cere sa fie corectate. Daca raportul tau de credit nu arata prea bine, vei vrea sa iti imbunatatesti rating-ul de credit inainte sa trimiti aplicarea pentru cardul de credit.

Pasul 2. Scade rata de utilizare a creditului

Nu doar rating-ul tau de credit este sub microscop cand aplici pentru un card de credit. Rata de utilizare a creditului este analizata deasemenea. Ce este rata de utilizare a creditului? Inseamna cat credit ai disponibil in comparatie cu cat credit ai cheltuit.

Sa calculezi rata, imparte totalul soldurilor tale pe cardurile de credit cu limita lor. Deci, daca ai doua carduri de credit, ambele cu limita de 5.000 RON, si ai un sold de 4.000 RON pe ambele, rata de cheltuiala este 8.000 RON/10.000 RON = 80%.

Pentru ca o rata de credit sanatoasa este undeva la 30%, o rata de 80% arata ca ai probleme in a replati soldurile tale curente. Emitentii potentiali de carduri de credit pot vedea asta ca si o problema, si pot alege sa nu iti aprobe aplicari noi pe numele tau.

Inainte sa aplici pentru un card de credit, poate fi o idee buna sa iti reduci rata de utilizare a creditului pe cat posibil prin plata soldului.

Pasul 3. Cunoaste-ti nevoile

Cu asa de multe carduri de credit pe piata, sa gasesti cel potrivit poate fi greu. Ca sa usurezi cautarile, ajuta sa stii ce anume ai nevoie de la un card. Atunci este vorba doar despre alinierea cardului de credit la nevoile tale.

Daca vrei sa achiti soldul pe un card de credit existent, un card de transfer balanta cu 0% poate fi alegerea corecta. Sau, daca te gandesti sa faci cateva achizitii mai mari si vrei sa economisesti la dobanda, poate un card cu oferta 0% la achizitii ar putea functiona pentru tine.

Daca vrei un card de economie, un card cu taxa anuala mica este exact ce cauti. Sau, daca ai obiceiul sa platesti soldul lunar si vrei ceva beneficii pentru platile facute, un card cu beneficii sau un card platinum este ceea ce ai nevoie.

Pasul 4. Fa-ti temele!

Exact cum emitentii de carduri de credit iti verifica trecutul financiar cand aplici, sa faci cateva sapaturi te va ajuta sa alegi cardul potrivit tie. Afla mai multe despre emitent, mai ales daca este unul despre care nu stii multe.

Verifica ce ofera creditorul, si daca este potrivit situatiei tale.

Pasul 5. Incepe sa compari!

Odata ce ai facut sapaturi si ti-ai dat seama de ce anume ai nevoie de la un card de credit, este timpul sa compari optiunile tale de credit.

Nu esti sigur ce anume sa compari? Mai jos o mica lista cu factorii principali de luat in considerare cand compari carduri de credit.

Taxe anuale: asta iti va spune cat vei da pe card in fiecare an, dandu-ti o indicare a valorii oferite de card prin trasaturi extra. AXI Card nu are deloc taxe!

Dobanda: verifica rata dobanzii pe achizitii, retrageri de numerar si transfer balanta ca sa vezi daca acest card este ce ai nevoie.

Programe de bonusare: cauta beneficiile oferite, ce poti sa castigi daca faci cumparaturi si ce poi primi pentru puncta. Compara aceste beneficia cu totalul de plata annual.

Trasaturi: afla ce trasaturi sunt oferite, cum ar fi asigurare, acces bagaj aeroport, acces lounge aeroport sau alte servicii. Din nou, cantareste valoarea acestor trasaturi cu taxele anuale.

Perioada fara dobanda: unele carduri ofera o perioada in care nu ti se cere sa platesti dobanda.

Pasul 6. Verifica eligibilitatea ta

Desi unele carduri de credit au cerinte lejere cand vine vorba despre eligibilitate, altele sunt mult mai stricte. Inainte sa aplici pentru un card de credit, verifica daca esti eligibil si fii sigur ca indeplinesti toate cerintele.

Daca nu intrunesti aceste cerinte s-ar putea sa ti se refuze cererea. Asta este aa de rau? Foarte simplu, da. Aplicarile pentru cardurile de credit refuzate sunt notate in creditul tau ca sa vada creditorii viitori. Daca ai mai multe cereri refuzate, creditorii potentiali te pot vedea ca un risc, ca apoi sa ti se refuze cererea si sa iti faci situatia si mai rea.

Ca si cerinte, acestea include in general varsta, venitil, resedinta si istoric de creditare.

Aplicarea

Acum stii ce ai de facut, ce sa cauti la un card de credit si cum sa compari optiunile. Cu siguranta ai gasit cardul potrivit nevoilor tale este timpul sa aplici.

Pasul 7. Organizeaza-ti documentele

Cand aplici pentru un card de credit, cei mai multi emitenti iti vor cere anumite documente pe langa formularul de aplicare. Desi aplicarea in sine nu dureaza mai mult de 15 minute, organizarea documentelor poate dura mai mult.

Deci, ca sa facem procesul cat mai usor posibil, afla ce documente sunt necesare ca sa le organizezi in avans. AXI Card iti cere doar minimul de documente asa ca nu vei pierde mult timp cu aranjatul hartiilor.

Pasul 8. Verifica aplicarea inainte sa trimiti

Cu asa de multe informatii cerute, aplicarile pentru un card de credit cer multe de la tine. Asigura-te ca ai citit bine raspunsurile sa fie corecte inainte sa trimiti aplicarea. Informatia incorecta poate intarzia aplicarea, sau in unele cazuri, poate duce la refuzarea cererii.

Este bine sa precizam ca, trebuie sa spui adevarul cand aplici pentru un card de credit. De exemplu, daca minti despre venit, spunand ca este mai mare, comiti frauda, care se pedepseste de lege.

Pasul 9. Nu trimite multe aplicari in aceeasi zi

Daca gasesti mai multe carduri de credit care par sa se potriveasca nevoilor tale, poate fi tentant sa aplici la toate spunand “poate poate”. Nu este o idee buna. Fiecare aplicare pentru un card de credit este notata pe raportul tau de credit, daca unii creditori vad multe cereri trimise in acelasi timp, se pot intreba de ce.

Aplicand la multe carduri poate arata ca esti disperat si ca esti in dificultati financiare. Asta te face sa fii un risc si poate duce la refuzarea cererii. Cu mai multe cereri refuzate in raportul tau de credit, va fi si mai greu sa fii aprobat in viitor.

Timpul sa incepi? Aplica pentru cardul tau AXI Card si scapa de toate aceste probleme!

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii