AXI: Top idei de afaceri cu buget redus

Top idei de afaceri cu buget redus

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 07.03.2022
blog-views-icon 764

Cu siguranta ca te-ai gandit cel putin o data cum ar fi sa lucrezi pentru tine si sa nu mai ai sefi care sa te agaseze.

Ei bine, in cadrul acestui articol iti vom oferi idei de afaceri pe care le poti porni de unul singur, fara a fi nevoie sa investesti sute de mii de euro. In plus, cheia succesului va fi la tine, in functie de cat de constiincios si sarguincios esti poti ajunge sa renunti la clasicul loc de munca si sa devii propriul tau sef.

Top idei de afaceri:

1. Freelancer

Tot mai multe persoane se mandresc ca au renuntat la clasicul program de la 09 la 17 pentru a lucra independent ca si freelancer. Pentru a face si tu asta trebuie sa te axezi pe cel putin un domeniu la care esti priceput. Printre cele mai cautate abilitati se numara crearea de continut online, redactare articole, editare  fotografii si videoclipuri, creare de site-uri, realizare machete si imagini promotionale, creare de aplicatii mobile.

In cazul in care nu ai abilitati asemanatoare, poti oricand sa urmezi un curs de specializare, iar apoi sa aplici pentru joburi si proiecte in domeniul tau.  Pentru a fi sigur ca ai succes, poti sa urmezi cursuri in mai multe domenii, pentru a-ti creste sansele sa inchei cat mai multe colaborari de succes.

2. Fotograf / videograf

Iti place sa faci poze si ai o latura creativa si artistica? Mai trebuie doar sa-ti cumperi un aparat foto/video si sa-i dai drumul. Primii clienti pot fi greu de contractat, insa pentru a-ti face reclama poti sa-ti oferi serviciile pro bono la evenimentele membrilor familiei sau a prietenilor. Astfel te vei face cunoscut in acest domeniu si iti va fi mai usor sa „prinzi” clienti noi.

3. Franciza

Poti opta si pentru achizitia unei francize cunoscute, care te va ajuta sa te dezvolti inca de la primii pasi. Dezavantajul constituit de aceasta idee este taxa de franciza, care in unele cazuri poate sa depaseasca 100.000 de euro. Totusi, sunt si variante mai accesibile, trebuie doar sa gasesti domeniul potrivit.

4. Cafenea to go

Pentru deschiderea unei cafenele nu ai nevoie de o investitie covarsitoare. Vei avea nevoie de un spatiu, care nu trebuie sa fie unul prea mare daca alegi sa oferi servicii doar „la pachet”. In plus, trebuie sa investesti intr-un aparat de cafea profesionist si poti sa-i dai drumul. Mai ramane doar sa te faci cunoscut in cadrul comunitatii prin reclame si eventuale promotii.

5. Frizerie pentru animale

Daca iti plac animalele, in special cainii, sigur vei fi incantat de aceasta idee. Trebuie sa urmezi un curs de frizerie canina pentru a invata secretele meseriei. Vei mai avea nevoie de un spatiu in care sa-ti desfasori activitatea, insa acesta poate fi luat in chirie, astfel ca iti vei reduce considerabil costurile initiale.

Lanseaza promotii prin care sa atragi clienti noi si beneficii de genul 2+1 gratuit, pentru a-ti fideliza clientii. Astfel vei putea avea parte de un inceput stralucitor, iar fiecare zi de lucru va fi o incantare in preajma animalelor.

Nu te demoraliza daca inceputul este mai greoi. La fel ca si in orice afacere, vei avea parte si de zile mai putin bune, insa este important sa le gestionezi cat mai profesionist si sa te dezvolti in continuu.

6. Servicii de curatenie la domiciliu

La aceste servicii apeleaza in special persoanele instarite care nu au timp sau nu vor sa-si petreaca timpul facand curatenie. Astfel ca apeleaza la servicii de curatenie la domiciliu saptamanal sau cu o frecventa mai redusa.

Acest tip de serviciu a prins mai greu in tara noastra, insa este in curs de dezvoltare si tot mai multi romani apeleaza la el.

7. Antrenor de fitness

Impatimit al sportului si al unui stil de viata sanatos? Alege sa castigi bani intr-un mod placut, antrenand alti oameni sa ajunga la o forma fizica mult visata. Satisfactia si multumirea clientilor te va impulsiona sa continui.

Pe langa cursul de antrenor de fitness iti poti extinde aria de servicii si sa urmezi si un curs de nutritionist. Astfel vei putea oferi servicii mai complexe clientilor tai. 

0 comentarii