Vezi cum sa cresti scorul de credit.

Vrei sa obtii un credit? Afla cum sa ai un “rating de credit” bun.

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 20.08.2020
blog-views-icon 1404

Un rating de credit este un indicator care evalueaza daca o persoana este solvabila sau nu, adica daca, din punct de vedere al veniturilor pe care le obtine, poate sa achite imprumutul solicitat.
Factori analizati pentru stabilirea unui rating de credit:

  • istoricul de credit (contine toate dovezile despre client, imprumuturi active si din trecut, incluzand si credite ipotecare sau carduri de credit, plati intarziate etc.);
  • rata de indatorare a persoanei;
  • raportul dintre venituri si cheltuieli - in Romania, o persoana nu poate avea rate pentru imprumuturi care sa depaseasca 40% din venit.

Fiecare institutie care ofera un imprumut poate avea o formula diferita de stabilire pentru rating de credit si de evaluare a clientului.

  • Acest lucru inseamna ca un client care este refuzat de catre o banca, are sanse de a primi un credit de la alta institutie financiara bancara, sau non-bancara.
  • Ai un istoric de creditare negativ? Ai sanse si asa sa obtii cardul de credit AXI CARD!
  • Printre factorii pe care ii folosim in evaluarea clientilor nostril, istoricul de credit nu este criteriul principal de creditare.

Cum sa ai un rating de credit cat mai bun? Iata cateva sfaturi ca sa devii un debitor de incredere si sa ai un card de credit cu o limita de credit mare.

 

Obtine un card de credit

Poti face plati si cumparaturi online. Dar, mare atentie, conditie esentiala pentru a arata institutiilor de creditare ca esti un client de incredere, trebuie sa iti platesti darile la timp si sa retragi de pe card sume mai mici fata de suma limita maxima.  Arata ca poti avea un imprumut dus la capat cu brio! Fii responsabil in a folosi banii alocati pe cardul de credit!

Nu folosi toata suma din limita de credit 


Prin acest tip de comportament, in timp, iti vei construi un profil de platitor loial si de incredere, care poate sa faca cheltuilei responsabile si are grija cum cheltuie sumele imprumutate de la institutia financiara. De exemplu, daca limita ta pe cardul de credit este de 3000 RON, asta nu inseamna ca trebuie sa te duci la cumparaturi si sa cheltuiesti 2800 de RON din prima zi, chiar daca ai posibilitatea sa pui banii inapoi la timp. Alternativa mai buna este sa faci cheltuieli mai mici si dese. Si totodata sa monitorizezi balanta pe cardul de credit.

Cu cardul de credit AXI CARD ai cont de client online gratuit, unde poti verifica in timp real situatia contului tau: banii cheltuiti, precum si suma totala a datoriei pana in acel moment.

Foloseste cardul de credit frecvent 

Pentru un scor de credit mai bun, este de preferat sa faci plati frecvente cu cardul de credit, sume mai mici, decat sa faci o plata mai mare care se apropie de limita de credit.
Platile constante prin cardul de credit arata bancilor ca esti capabil sa detii un astfel de instrument de plata, si ca poti sa il si folosesti in mod responsabil, iar in timp, iti cresti sansele sa poti aplica pentru un imprumut mai mare sau chiar o ipoteca.

Ai un istoric de creditare negativ? Afla cum sa ai un rating de credit bun. Ai sanse si asa sa obtii cardul de credit AXI CARD!

0 comentarii