Ce afecteaza scorul de credit? Te-ai gandit cand aplici pentru un imprumut ce poate afecta scorul tau de credit?
Care sunt cele mai comune motive care pot duce la scaderea scorului de credit si neacordare sumei solicitate? Ce factori sunt luati in calcul in stabilirea scorului personal? Iata aici.
Restanta rate si intarziere plata facturi utilitati
- Daca ai inregistrat restante la plata ratelor pentru alte credite sau intarzieri la plata abonamentelor sau a utilitatilor, aceste intarzieri raman in dosarul tau de credit pentru 6 ani.
- De mentionat faptul ca, cu cat sunt mai mari aceste sume, cu atat mai tare va scadea scorul de credit.
- Scorul este serios afectat in cazul in care deja esti prins in alte datorii, ai linii de imprumut active, cum ar fi cardurile de credit, si le tii nefolosite.
- Scorul de credit poate fi redresat daca ajungi cu platile la zi, cu respectarea graficului de rambursare si a termenelor de plata agreate cu creditorul tau.
Comportamentul fata de imprumuturi
- Un factor care este analizat este comportamentul fata de imprumuturi: ce credite ai sau ai avut, cum ai platit, ai avut intarzieri, ai rambursat anticipat, ai platit la timp, ce sume au fost restante, pentru ce perioada, care este repetitivitatea intarzierilor, numarul creditelor active, ai solicitat refinantare, cand ai luat primul credit, cate imprumuturi noi ai, tipul de credit etc.
- Atentie! Scorul de creditare (FICO) scade daca ai facut mai multe interogari catre Biroul de Credit.
- Deci, cu cat faci o noua solicitare de credit ce necesita verificarea scoring-ului, cu atat acesta va scadea.
Mai mult, persoane care la prima vedere par eligibile pentru un imprumut, pot fi refuzate pentru un credit, daca scorul FICO este prea scazut.
Scorul FICO este intre 300 si 850, cu cat este mai mare cu atat mai bine si in functie de acesta institutia creditoare aproba sau nu solicitarea pentru un credit.
0 comentarii
blog.alerts.comments.name_and_comment_are_required
Comentariu trimis pentru moderare