Cum economisim cu electronice reconditionate?

5 Moduri de a economisi cu electronice reconditionate

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 24.10.2019
blog-views-icon 1670

Daca ai cumparat recent un computer, o tableta, un telefon inteligent, un televizor sau orice alte electronice, cel mai probabil le-ai cumparat noi insa exista si varianta de a cumpara aceste produse reconditionate ceea ce iti economiseste multi bani. Probabil, de asemenea, te-ai intrebat ce inseamna exact „reconditionat” si daca merita cu adevarat riscul.

In mod surprinzator, reconditionat nu inseamna neaparat ca un articol este folosit sau reparat. Unele articole reconditionate sunt clasificate ca atare pur si simplu pentru ca ambalajele lor exterioare sunt deteriorate sau deschise sau au fost vandute si returnate, dar nu sunt folosite. Modelele de podea si de la expozitii comerciale pot fi, de asemenea, clasificate ca reconditionate. De fapt, doar un procent mic de electronice reconditionate au trecut de fapt printr-un proces de reparatie. Iata cinci sfaturi care te vor ajuta sa economisesti atunci cand cumperi electronice reconditionate.

Cumpara dintr-o sursa reputabila

Este o alegere mult mai buna de a cumpara electronice reconditionate de la comercianti de retail sau de la producatori consacrati decat de la un magazin local de reparatii. Retailer-ii, cum ar fi Best Buy, folosesc tehnicieni autorizati pentru a repara si inspecta toate prodesele reconditionate. Apple are o sectiune pe site-ul lor dedicata exclusiv ofertei de produse reconditionate.

Cunoaste politica de retur

Politica de returnare a produselor reconditionate variaza mult. Este posibil ca unii retaileri sau producatori sa nu permita nici macar retururi (daca asta este cazul, nu cumpara). Cuta cel putin o politica de returnare de doua saptamani, care va fi suficient sa stii daca noul tau gadget functioneaza asa cum a fost promis. Pe o nota asemanatoare, evita produsele marcate „asa cum este”, care ar putea fi un semnal ca acel produs a avut probleme care se cunosc dar care nu au fost reparate.

Cerceteaza protectia de cumparare

Achizitionarea electronicelor reconditionate cu un card de credit care ofera protectie la achizitie poate oferi (sau nu) a doua linie de aparare daca ceva nu merge bine. Unele planuri de protectie a achizitiei exclud produsele folosite, asadar asigura-te ca stii parametrii cardului tau inainte de a cumpara.

Foloseste la maxim garantia

Perioadele de garantie pot varia foarte mult, in functie de locul de achizitie. Retailer-ii mari pot oferi doar o garantie de 60 sau 90 de zile, in timp ce producatorii vor oferi, de obicei, o perioada mai lunga de garantie. Nu uita sa intrebi despre perioada de garantie. Daca nu exista deloc garantie, este mai bine sa cumperi in alta parte.

Verifica accesoriile

Refurbished electronics need accessories, too. Be sure to confirm that your purchase includes all chargers, cords, adapters and accessories (and that they’re in working order), as well as the correct owner’s manual and any other original paperwork.

Electronicele reconditionate au nevoie si de accesorii. Asigura-te ca produsul include toate incarcatoarele, cablurile, adaptoarele si accesoriile (si ca sunt in stare de functionare), precum si manualul corect al producatorului si orice alte documente originale.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii