AXI CARD - Top 10 carti despre finantele personale

Top 10 carti despre finantele personale care vor ramane in istorie

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 12.07.2018
blog-views-icon 2656

Cartile despre finantele personale isi merita faima – contin ponturi folositoare, lectii importante despre bani; cunostinte pe care trebuie sa le avem cu totii. Chiar daca nu ai citit toate cartile despre bani si administrare financiara, ar fi folositor sa te familiarizezi cu cele care te ajuta nu numai sa faci cele mai bune investitii, dar sa si traiesti o viata mai buna.

Iata o selectie de 10 carti, care vor ramane in istorie ca unele dintre cele mai importante cand vine vorba despre furnizarea lectiilor financiare importante.

„Cel mai bogat om din Babylon “de George Samuel Clason. Este o carte cu parabole Babyloniene si despre cum sa strangi bogatii. Parabolele Babyloniene au reusit sa impresioneze multi dintre investitorii faimosi ai secolului 20 cu lectii despre cum sa faca bani. Similar cu alte lucrari din literatura financiara, “Cel mai bogat om din Babylon” ofera sfaturi despre cum sa nu risipim banii si scoate in evidenta importanta economisirii banilor. In afara de asta, cartea pune accent pe importanta implicarii in munca de caritate. Un citat din carte spune clar “bugeteaza cheltuielile in asa fel, incat sa ai bani pentru necesitatile tale, sa iti platesti micile placeri si sa iti faci toate poftele fara sa cheltuiesti mai mult de noua-zecimi din ce castigi.”

Cartea este o harta lumii financiare si este in special folositoare pentru cei dintre noi care suntem nesiguri in navigarea prin ea. Insa, ofera si ajutor investitorilor experimentati, pentru ca principiile de baza care guverneaza miscarea banilor au fost intotdeauna lafel pentru toti.

„Tatal bogat, tatal sarac“de Robert Kiyosaki and Sharon L. Lechter este una dintre cele mai cunoscute carti despre finantele personale. Una dintre lucrurile pe care ni le invata cartea este, sa incepem sa investim si sa cumparam proprietati si afaceri, asta in timp ce muncim normal zi de zi la locul de munca. Defapt, sau poti sa faci si mai bine si sa scrii o carte asa cum a facut-o Kiyasaki insusi.

Cel mai bun citat: “Cheia catre libertatea financiara si bogatie este abilitatea unei persoane de a transforma venitul castigat in venit pasiv si/sau de portofoliu.

„Banda de viteza a milionarilor” de MJ DeMarco este o carte care sfatuieste oamenii sa munceasca mult si sa economiseasca 1-% din ce castiga ca sa poata iesi la pensie la varsta de 65 de ani. Acest lucru este necesar pentru ca: “1. Piata financiara este foarte volatila si 2. Vei fi in scaunul cu rotile pana vine varsta reala a pensioanrii” spune autorul MJ DeMarco. O strategie mult mai buna ar fi sa folosim aceasta instabilitate a pietelor financiare sa ne imbogatim repede si sa ne bucuram de viata cat de curand posibil.

„Banii tai sau viata ta “de Vicki Robin este o carte care este impotriva zicalei celebre si sugereaza ca a economisi mult, va creste fara dubiu (nu va scadea) calitatea vietii tale.

Cel mai bun citat: "Conditiile s-au schimbat, dar inca traim dupa regulile impuse pe timpul revolutiei industriale – reguli fondate pe credinta ca, posesia lucrurilor materiale este esentiala pentru standardul inalt de viata; insa, aceste standarde nu au adus calitate mai buna de viata nici pentru noi nici pentru planeta.”

„Stiinta imbogatirii” de Wallace D Wattles este departe de a fi literatura de “stiinta”. Insa, desi nu contine stiinta, aceasta carte, publicata in 1910, a reusit sa creeze modelul intelectual care este folosit si in ziua de azi de catre specialistii in finante personale la seminare. Wattles crede ca abilitatea ta de a aduna bogatie corespunde direct modului in care te gandesti la asta. Cu alte cuvinte, daca tu crezi ca banii sunt sursa tuturor relelor, nu vei fi bogat niciodata.

Cel mai bun citat: "Nimeni nu isi poate atinge potentialul total, fara o suma suficienta de bani”.

“Vecinul milionar” de Thomas J. Stanley si William D. Dank este un studiu despre gospodarii Americane cu valoarea neta de 1 milion de Dolari sau mai mult. Potrivit acestuia, majoritatea gospodaiilor din America sunt in spatele acestui nivel de bogatie personala si sunt numite de catre autor drept “Sub-acumulatori de bogatie”; din acest motiv, au valoare neta scazuta comparativ cu veniturile. Dupa rezultatele studiului, autorii dau multiple ponturi (de exemplu cum sa pui bani deoparte pentru vacanta), ca sa ajute oamenii sa atinga valoare neta mai mare.

„Transformare totala prin bani“de Dave Ramsey este o alta carte care merita citita. Toti, care au ascultat emisiunea la radio a lui Ramsey stiu ca, sfatuieste oamenii sa economiseasca bani ca sa evite datoriile si ca sa aibe bani pusi deoparte pentru zile negre.  In loc sa faca promisiuni indraznete pentru un viitor roz, el ofera sfaturi folositoare, funamentale ca sa ai situatie financiara stabila.

Cel mai bun citat: "Ceea ce am facut eu aici este sa imbin utilul, informatia dovedita istoric fiind corecta si am sugerat un drum care este si usor de urmat si destul de motivational sa tina oamenii pe el”. 

„Cartea de bani pentru cei tineri, fabulosi & faliti” de Suzy Orman este o carte diferita de altele care pare sa fi fost scrisa cu pensionarea in minte. In aceasta carte, insa, starul de TV Suzy Orman ajuta millennial-ii sa invete notiunile de baza de pe piata financiara principala, in acelasi timp ii ajuta si cu imprumuturile uriase de studii cu care se confrunta. In plus, ii ajuta sa isi gaseasca drumul pe piata muncii, care, pentru tinerii din ziua de azi, poate parea ostila si fara speranta.

„Secretele mintii de milionar “de Harv Eker. Potrivit autorului (care este si multimilionar) daca esti sarac este pentru ca gandesti ca un om sarac; insa, daca esti bogat, este pentru ca tu crezi ca esti bogat. Sa fie lucrurile si mai rele, oamenii saraci tind sa invete aceleasi greseli in legatura cu banii si copiilor, asta creeaza un cerc vicios al saraciei care nu te lasa sa scapi. Insa, exista speranta. Daca incepi sa gandesti ca un mogul, ai sansa reala de a deveni unul.

Cel mai bun citat: "majoritatea covarsitoare a oamenilor nu au capacitatea interna sa creeze si sa tina o suma mare de bani, sau sa reziste la provocarile imense care vin cu banii si succesul. Asta, dragii mei, este motivul pentru care nu au multi bani.”

„Gandeste si imbogateste-te“De Napoleon Hill. Demult in anii 1930 autorul Napoleon Hill decide sa intervieveze mai multi milionari si filantropi, incepand cu magnatul in otel – Andrew Carnegie. Rezultatul – una dintre cele mai vandute carti despre finantele personale care s-a vandut vreodata. O carte care pare sa imbratiseze ideea ca, lacomia este buna – atata timp cat roadele muncii sunt impartite.

Cel mai bun citat: "Daca iti doresti cu adevarat bani atat de mult incat dorinta devine obsesie, nu vei avea probleme in a te convinge ca vei dobandi banii doriti. Principalul obiectiv este sa iti doresti bani, si sa devii atat de determinat sa ii ai incat sa te convingi ca ii vei avea.”

Daca deja ai citit majoritatea acestor carti, esti deja pe drumul cel bun in a-ti atinge visul. Insa, nu trebuie sa uiti sa tii socoteala dosarului tau de credit si sa pastrezi un istoric de creditare bun. Cardul de credit AXI Card te poate ajuta cu aceste obiective pentru ca iti ofera diferite beneficii.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii