AXI: Cum să-ți pregătești finanțele pentru o criză financiară?

Cum să-ți pregătești finanțele pentru o criză financiară?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 27.01.2022
blog-views-icon 801

Pandemia de Covid-19 ne-a făcut să trecem printr-o perioadă neașteptată, în care economiile financiare au avut un rol important. Și pentru ca o eventuală criză financiară să nu te prindă nepregătit, în cadrul acestui articol îți vom prezenta o serie de sfaturi pentru a-ți administra finanțele în mod eficient.

Achită datoriile - Primul pas este să continui să îți plătești datoriile chiar și în perioada unei crize. Dacă ai credite, nu amâna plata ratelor prea mult, pentru a nu risca penalizări suplimentare, care te pot duce la imposibilitatea de plată. 
Nu uita nici de facturile utilităților. Pentru a urmări mai ușor plata facturilor poți să-ți setezi o dată pe lună în care să verifici stadiul acestora. Poți chiar seta și programa plăți automate pentru a-ți ușura munca. 
Pentru a reduce din costurile facturilor, poți să le analizezi, pentru a vedea cum poți economisi bani. Poate ai în casă un telefon fix pe care nu l-ai mai folosit de câteva luni, însă continui să plătești abonament pentru el. Sau ai un abonament la sală, chiar dacă mergi doar de 2 ori pe lună. Prin reducerea sumelor plătite vei putea economisi mai ușor bani pe care să-i transferi în contul de economii. 

Refinanțează - În cazul în care ai un credit rapid cu buletinul sau un alt tip de împrumut bancar, nu uita că poți obține o ofertă mai avantajoasă la o refinanțare. În cadrul AXI poți obține un credit rapid cu buletinul. AXI Card este un card de credit la care nu vei avea de plătit taxe de administrare cont, emitere card sau taxă de retragere numerar de la bancomat in Romania. În plus, dacă nu vei face nicio plată cu AXI Card, nu vei avea de plată nimic.
Aplicarea pentru un astfel de card se realizează online, cu doar câteva acte necesare. Intră pe axi-card.ro si completează datele persoanele, iar un reprezentant AXI  te va contacta pentru a te ajuta să aplici pentru AXI Card. 

Analizează bugetul - Înainte de a face analiza cheltuielilor, va trebui să ai o evidență clară a tuturor veniturilor încasate. Analizează apoi care sunt cheltuielile necesare și vezi pe ce se duc banii în fiecare lună. 
Este recomandat ca suma cheltuielilor să nu depășească 70-80% din venituri. În acest caz, îți vor rămâne bani și pentru a economisi. 

Creează un fond de economii - În cazul unei eventuale crize financiare îndelungate, riscul de a rămâne fără serviciu este unul crescut. De aceea este bine să ai un fond de economii care să te ajute cu cheltuielile lunare. Pentru început, adună în fond veniturile pentru 3-6 luni. Deoarece în cazul unei crize locurile de muncă nu vor fi ușor de găsit, nu ezita să crești suma economisită. Specialiștii financiari recomandă ca fondul de economii să conțină veniturile pentru minim 12 luni. 

Plătește în rate egale - Prin intermediul unui credit rapid cu buletinul, vei putea achita în rate produsele dorite. Această variantă este utilă în special în cazul în care ai în plan să achiziționezi electrocasnice sau electronice mai scumpe. 

Mai multe surse de venit - Acest principiu este similar cu cel al investițiilor financiare, unde specialiștii recomandă să nu ne investim toți banii într-un singur loc și să diversificăm investițiile. În cazul în care vei rămâne fără un job, nu riști să rămâi fără niciun venit și poți să-ți acorzi timpul necesar pentru a găsi un nou job profitabil. 
Potrivit statisticilor, majoritatea miliardarilor din lume au venituri din cel puțin 7 surse. 

Cursul vieții este imprevizibil, de aceea este bine să nu ne prindă nepregătiți, indiferent că este vorba de cheltuieli neprevăzute sau de o nouă criză financiară. În cazul în care ești pregătit din punct de vedere financiar și ai strâns economii, o eventuală criză financiară sau chiar și schimbarea unui job, nu te vor afecta din punct de vedere financiar. 

0 comentarii