Dicționar Financiar

Un credit de nevoi personale este un tip de împrumut pe care îl putem primi de la o bancă sau instituție financiară nebancară. Creditul de nevoi personale poate fi folosit pentru orice cheltuieli dorești, de la achiziția de bunuri electronice sau electrocasnice la achiziția de mașini sau renovarea locuinței.

Unde pot aplica pentru un credit de nevoi personale

O persoană fizică poate aplica pentru un credit de nevoi personale la una dintre băncile sau instituțiile financiare nebancare din țara noastră.

Printre condițiile de eligibilitate solicitate, atât de bănci cât și de instituții financiare nebancare se numără următoarele:

  • Minim 18 ani - unii creditori pot solicita chiar și o vârstă mai mare, de minim 20 sau chiar și 23 de ani.
  • Dovada unui venit constant - Aceasta poate fi furnizată printr-o adeverință de salariu sau prin furnizarea contului bancar în care încasezi salariul.

Despre creditele de nevoi personale

În cazul unui credit bancar de nevoi personale suma maximă poate să ajungă până la 125.000 de lei. Perioada maximă de rambursare ajunge la 5 ani. Atât suma cât și perioada pot să difere de la o bancă la alta.

Potrivit BNR, gradul maxim de îndatorare al unei persoane fizice este de 40%, astfel că valoarea maximă pe care o poți obține printr-un credit este direct influențată de venitul tău. În plus, chiar dacă ai și alte credite în derulare, gradul de îndatorare

Credit bancar de nevoi personale

  • Durata minimă de rambursare a unui credit bancar de nevoi personale este de 1 an;
  • Durata maximă de rambursare a unui credit de nevoi personale este de 5 ani;

  • Vârsta minimă de 18 ani;
  • Vechime de minim 1 an în câmpul muncii și de minim 6 luni la locul de muncă actual.

Credit nevoi personale la instituții financiare nebancare

  •  Durata minimă de rambursare poate fi de doar câteva zile;
  • Durata maximă de rambursare poate ajunge la 2 ani;
  • Suma minimă pe care o poți împrumuta de la IFN este de 100 de lei;
  • Suma maximă pe care o poți obține la IFN este de 40.000 de lei;
  • Poți aplica online, telefonic sau prin intermediul aplicației;
  • Poți primi banii în cont în doar câteva minute de la trimiterea cererii de creditare.

Precizăm însă că fiecare instituție financiară nebancară are termeni și condiții de creditare diferiți. Pentru a afla aceste date solicită o ofertă concretă sau simulează un credit online.

Pentru a putea să-ți recuperezi cardul este necesar să contactezi reprezentanții băncii de care aparține ATM-ul care și-a blocat cardul.
Da, AXI Card oferă clienților două metode pentru autentificarea cu doi factori. O variantă este ePIN - acesta este un cod fix pe care trebuie să-l introduci la fiecare tranzacție online cu AXI Card. Codul ePIN îți este trimis pe numărul de telefon și îl vei introduce după parola 3D Secure. O altă variantă este aplicația mobilă AXI RO - aplicația este disponibilă în Google Play și App Store. În cadrul acesteia poți confirma o tranzacție online prin intermediul unui cod de securitate creat de tine sau prin elemente biometrice: amprenta digitală sau scanarea facială.
AXI Card nu comisionează tranzacțiile de eliberare numerar de la bancomate. Indiferent de care bancă aparține bancomatul, poți retrage numerar de pe AXI Card fără comision.